HTML

Naptár

október 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Indafotó képek

Világnagy baromságok

ez a blog az utazásaimről és az alatta szerzett élményekről szól. Illetve mindenről amit úgy gondolok hogy érdemes leírni, vagy csak unatkozom és nincs mit csinálnom.

Friss topikok

  • Békakirálylány: Ezek a rendszabályok nagyon viccesek, főleg az, hogy komolyan gondolják. Élvezd az uccsó napokat, ... (2010.07.05. 20:45) ......to prevent your health :)
  • sebastian31: látod-látod, csak nőkkel ne kezdjen az ember:D amúgy PARÁDÉ, csupa nagybetűvel. A csajnak meg igaz... (2010.05.17. 13:01) a levágott ujj és az exponyitó hajós hányás :D
  • sebastian31: hát ez parádé volt:D:D szakadtam végig..azért örömmel olvastam h nem unatkozol, bár a bulik végkif... (2010.04.27. 11:59) wow... köszi szépen srácok és persze Dórim
  • T.Ildi: Kösz a beszámolót. Látod mindenki lesi. Ma irtad és már is két bejegyzés. Mindenkinek javaslom ezt... (2010.04.22. 20:27) újra itt
  • T.Ildi: Lassan egy hónapja nem írtál. Leslek a neten, de ott se vagy! Hol vagy? Érdekel mi történik veled! (2010.03.27. 14:10) Hello evrivan

Linkblog

2010.12.18. 22:28 Tvili

A new Hope !

Üdvözlet mindenkinek

jó rég nem írtam már, elnézését is kérem mindenkinek. Mint valószínűleg már kitaláltátok hazajöttem kínából. Mindjárt meg is magyarázom az újfent csak Star Wars-os címet, de előbb egy gyors áttekintést az eltelt időból.

Hazajöttem nyáron és egy-másfél hónap lazulás után bátran belevetettem magam a nagy magyar valóságba. Hát lehet hogy kicsit tévedtem bár Shanghaiban is nagyszerű volt az élet sőt ott volt csak igazán, de azt hittem hogy itthon nem lesz jó. Tévedtem frenetikusan telt az eddigi pár hónap. Tele volt bulival, megismertem itthoni kínai arcokat. Buliztam mongol csajokkal és hódítottam hazait is. Valami nagyon megváltozott bennem Shanghai alatt én sem értem de egyszerűen egyre jobban tudom élvezni az életet, valahogy mindíg összejönnek a dolgok. Lehet hogy a pozitív hozzáállás a lényeg.

Voltam kint Évánál Franciaországban és ő három nap múlva fog megérkezni Budapestre ( ha csak a hatalmas Európa bénító hó meg nem akadályozza-amire van is esély sajnos), hogy két hetet töltsön el szerető családom és szeretője szerető karjaiban (az én vagyok:). Velünk fog szilveszterezni és ajándékot is bontani, mint hogy életében először távol van a családjától biztosan jól esik majd neki hogy szeretettel van körülvéve egy kis ideig újra. Sőt ismerve a kínai szülői szeretetet lehet hogy még valami újjat is tudok nyújtani neki.

sok programot eszeltem ki de majd tanulni is kell, vizsga időszak van mindkettőnknek.:S

Na de most térjünk rá a címre. A megfejtés pedig IGGGGEEEEEEEEEN  az új remény a fényes halálcsillag életem egén, az esély hogy visszatérjek Shanghaiba és már nem egyetemre.          Úgy van ahogy mondom, történt ugyanis hogy már májusban elkezdtem kapcsolatokat gyűjteni és szervezni egy munkahelyet magamnak, elég lett volna akármi csak foglalkozzon kínával és fizessen meg legalább közepesen jól, de mint mindíg szerencsecsillagom most is rámragyogott:D   Az augusztus óta folyamatos állásinterjúra járást (ez főleg az Ázsiacenter szivatása volt) SIKER koronázta. Az ázsiacenterben kiütöttem az interjúk és vizsgák alatt egy kínai hölgyet, egy frisdiplomás külkerest és egy tanáromat az ELTE-ről, szóval gecire büszke vagyok magamra. De egy ettől független állással találtak meg a Tradeland Kft-től. Elsőnek küldték el az ajnálatukat, amelyre nem tudtam NEM-et mondani. Így tehát vizsgák után elkezdek nálluk heti 20 órában gyakornokoskodni, az ajánlat és a megbeszéléseink alapján pedig 6-8 hónapig Pesten dolgozom, megtanulom a cég titkait és csínját-bínját majd küldenek ki valamelyik Kínai irodájukba. A választék: Shanghai, Hong Kong, Peking, Shenzhen, Chongqing  szóval még forog a kocka de most gondoljatok bele. Az eddigi blogomat egy szűk költségvetésű ösztöndíjból és néha zsebpénzből oldottam meg úgy hogy a város szélén laktam és hétközben iskola volt szabályokkal és regulációkkal. Na MOST akkor képzeljétek el a partykat és a GOOD TIME-ot amit egy saját keresettel, lakással és egzisztenciával tudnék végezni kínában áááááááááá   beleborzongok ha csak rá godnolok is.

De mint mindenhez addig is el kell azért jutni szóval figyelő szemeimet addig is az elém heverő kihívásokra fordítom, névlegesen: vizsgaidőszakok, Szakdoga, Diploma.

 

De ha megvan akkor a Világ Nagy Baromságok blog tényleg felnő nevéhez és elkezdődik az igazi NAGY UTAZÁS a koponyám körül :):):):):):):):)

Szólj hozzá!


2010.07.01. 19:11 Tvili

......to prevent your health :)

Kedves mindenki

nagy nagy örömmel de mégis egy kevés szomorúsággal kell bejelentenem hogy szűk húsz napon belül elhagyom ezt a nyuzsgő metropoliszt, mely majdnem egy teljes évig az otthonomul szolgált és akármennyire is megpróbálom utálni néha idegesítő és gusztustalan, bambuló lakossága miatt, mégis kérlelhetetlenül belecsempészte magát a szivembe és diákéveim olyan bulizással, csajozással, tanulással, utazással, szexxel, kalanddal teli évét fogja képviselni ami kitörölhetetlen marad. Minden bizonnyal fiaimnak, lányaimnak, unokáimnak is fogom mesélni majd (előre is elnézést kérek tőllük:), hogy amikor (nagy)apátok Shanghaiban lakott.......

Na de ne szaladjunk annyira előre még a történésekben, igaz nemsokára megyek de még itt vagyok és van egy hónapnyi behozni való idő és sok minden történt, hogy csak egy dolgot említsek Foci VB. Bulizás szintjén most nem történt sok minden minthogy nem jött be szinte semmilyen munka amit erre a félévre számoltam úgyhogy szűk ösztöndíjjamból a partikra végképp nem futotta, viszont drága Évám kárpótolt helyette rendesen szóval volt mit csinálnom:D:P. Na de hamár Foci VB akkor szeretném megismertetni veletek az iskolánk hozzáállását a témához. A következőkben egy az egyben be fogom másolni a faliújságra kirakott (azóta emlékbe eltulajdonított) értesítőt, melyben a VB alatti rendszabályokat osztották ki a népnek mint a tízparancsolatot. Az angolul nem tudó kollégáktól elnézést kérek, az angolul tudóknak meg felhívnám a figyelmét hogy ez KŐKEMÉNY CSINGLISH, szóval a hiba nem a ti készüléketekben van ha nem értitek de aki anglul tud annak remélem legalább olyan vicces lesz mint nekem.

 

    Dear International Students,

            The 2010 FIFA World Cup srats. The World Cup is a very important event for football fans, just like a festival. During the match period, we would like to remind you pay attention to the following:

    1. The time difference between China and South Africa is 6 hours. So we kindly request you to keep TV volume as low as possible at night, and no shouting whatever how exciting the match is, to avoid disturbing others. Please do not watch matches in a big group in one room. Over drink is absolutely not allowed, moreover, forbidden any bad consequences after drink.

   2. Strongly suggest you to control your emotions moderately, do not feel too excited or disappointed when your favorite team win or lost, in order to prevent your health.

   3. We kindly request you to make a reasonable arrangement. Do not watch too much matches at night witout proper sleep, which adversely might affect your body conditions and study at the daytime.

   4. We need your cooperation to maintain the living order of our dormitory. All Students must return to dormitory before 24:00.

    ENJOY WORLD CUP MATCHES WITHOUT AFFECTING YOUR STUDY!

 Ehhez képest az éjfél előtti visszaérkezést sztem ők sem gondolták komolyan ugyanis ez elképzelhetetlen ugyanis az eltolódás tényleg 6 óra ami azt jelenti hogy a jó meccsek hajnali fél háromkor kezdődnek. Ezenfelül a zavaró dolgokról annyit hogy a szomáliai srác Tara az egyetlen olyan álat akinek a birtokában van egy Vuvuzela amit már utálok a tévéből is de olyan hajnali hatkor sem kellemesebb a hangja amikor részeg afrikaiak fújják teli tudőből, de hát legyenek boldogok, négyévente egyszer van VB nem?

Közben voltam még a magyarokkal kártyázni egyet. El is vesztettem 100 jünkót, ezt is ki kellett próbálni egyszer. Megtudtam hol van a Manhatten nevű prostiklubb, (józanul véletlenül ráakadtam) buliztunk egyet a magyarokkal még, utánna mindenki fejenként hazavitt egy kis viháncoló ázsiait (én persze nem-engem vártak otthon). Voltam még a magyarokkal teppanyakizni. Annak aki nem tudja mi az (én sem tudtam) ez egy annyit eszel amennyi beléd fér étterem, ahol egy nagy sütőlap körüli pult-asztal körül gyűlnek össze az emberek és a japán séf előtted vág, csapkod, szeletel, aprít, főz, süt aztán a bárddal a tányérodba rakja a cumót. Közben irdatlan mennyiségben jön a szaké meg a sör. Szóval jó volt, egszer megérte kipróbálni

Voltam még a ruhapiacon és csináltattam magamnak egy öltönyt (400 jüan gatya+ zakó), 4db inget (320 jüan), 6db nyakkendőt (180 jüan) szóval kompletten felruháztam magam elegáns cuccokkal  27 000 Ft-ból és még vettem sálakat a csajoknak odahaza.

Ja és a legjobb cucc. úgy egy hete bedobtak egy lapot az ajtóm alatt amin az állt, hogy július 10-én elkezdődnek a felújítási munkálatok és el kell hagynunk a lakásunkat. Ahogyan ők fogalmaztak, " a csomagokat lerakhatjátok a W és Z épületekben és hazamehettek vagy elmehettek utazni, szeptemberig ne gyertek vissza"-és ezt így két hetéttel előtte jelentették be. Most izzadok  mert bár nekem megigérték hogy találnak valami szállást (21-én indul csak a gépem szóval 10 napig valahol el kell még csöveznem) de a kínaiaknál sose lehet tudni. Az egyik magyar Újvári Gergő már mindenesetre felajánlotta hogy nálla elcsövelhetek ha mégis kiraknak.

Ma megkaptam az utolsó adag ösztöndíjjamat és végre bejött egy fordítási munka is amit szintén pont ma fejeztem be és azért is kapok még 800 jünkót szóval lesz pénzem így hazautazás előtt szóval még vásárolok ezt azt az otthoniaknak, barátoknak. 9-én pedig Évámmal megyünk egy fotós céghez és csinálnak nekünk egy portfóliót. Hogy legyen róllunk egy szép emlék. Aztán 21-én meg már repülök haza.

sajnos

még talán egyszer jelentkezem, annak aki pedig egészen ideáig követett és kínai dolgaimat annak nagyon megköszönöm a figyelmet. Köszi hogy kitartottatok mellettem habár a legjobb barátaimon kívül és édesanyámon kívül (köszönöm ennek a 3-4 embernek) senki nem írt még egy beleböffenést se kommentként. Remélem nemsokára megint lesznek velem olyan dolgok amik megérnek pár szót a nagyközönségnek:D

 

viszlát hamarosan............

 

1 komment


2010.05.14. 16:03 Tvili

a levágott ujj és az exponyitó hajós hányás :D

Szevasztok mindenkik......

nyugi nem az én ujjam vágódott le, de azért elég sok minden történt az utóbbi hetekben. Nem is tudom már hogy hol fejeztem be az előző blogot de akkor kezdem ahol most eszembe jut aztán majd pótolok.

Notehát akkor inkább a legújabbak, jövő héten egész héten évközi zh-k vannak és elég durvák, nem nagyon készültem mondhatni a hátam közepére kívánom a dolgot. Az a baj hogy a tanárok még mindíg úgy beszélnek az emberhez mint egy ötödikeshez, inzultálják az inteligenciámat (ha még maradt ehhez fogható a lassan itt eltöltött egy év után), minden nap úgy érzem mintha mosni akarnák az agyamat. Éva el is magyarázta nekem hogy itt a tanárok feladata hogy a külföldi diákokban Kínáról egy makulátlan képet alkossanak, amit aztán majd hazavisznek. Ez rendben is volna elvégre diktatúrában vagyunk, de azt nehéz elhinni hogy itt mindenki boldog és délután meg esténként a bölcs és okos és gyermekeit annyira szerető kínai öregember megissza a teáját minden este, majd megsimogat egy nyuszit vagy valami édes szőrös dolgot, homlokon csókolja a feleségét és nyugovóra tér, amikor miután kiérünk a tanteremből a bölcs és okos kínai mindenes öregember olyan turházik a szandálod elé hogy csak úgy loccsan és ezzel a mozdulattal bele is vakar az amúgy már évek óta szappant nem látott gatyájába. ahhhh....... na szóval ezt nem viseli az értelmem másik amit meg nem értek hogy ad egy- az Elte keleti nyelvek és kultúrák kínai szakos diákja vagyok, ad kettő-ösztöndíjjal kínában töltök egy évet és itt folytatom a tanulmányaimat..........    akkor mi a jó büdös lófaszért van az hogy az itteni óraim közül egy sem számít bele a tanulmányaimba hivatalosan? Egy kurva fél kreditet nem kapok érte és amire mindez jó hogy így már még egy év minuszban vagyok a suliaimmal, gratulálok Eötvös Lóránd kurva nagy vagy, azért mert te egy geci milliomos voltál és volt időd tanulgatni nekem lassan el kellene kezdenem dolgozni mert különben éhen döglök. Na de mindegy valszeg nem a te hibád.......    sztem a Jobbik volt.:D de az is lehet hogy az MSZP

     Szóval igen ez lesz a jövő héten de mint láthatjátok tétje nem sok van. Volt viszont pár nagyon kígyó (Győzike után szabadon) dolog is. Kedvenc jenkim Joe egyik nap úgy döntött hogy ő most főzőcskézni fog és ehhez kinyit egy befőttet is. Addig próbálkozott, amíg a tetőt lazítani hivatott pengével egy erőssebb rántásnál lenyisszantotta a mutatóujja felső percének a végét. Nem voltam ott szerencsére, véletlenül értesültem rólla telefonon mert épp kerestem őket és nagy meglepetésemre Ronannel a kórházban ültek. Az orvosok nem nagyon tudtak mit tenni visszarakták a helyére a húst majd bekötözték és hazaküldték. Most nem tudom hogy csak a kínai orvoslás hagyománya volt ez hogy, elmormoltak egy igét és hátha..... de itt jelzem hogy a hús csak úgy magától nem nő vissza a testhez. Na mindegy azóta Joenak semmi baja éli boldog életét, annyi különbséggel hogy a mutatóujja vége fekete és érzéketlen. Mondta hogy már elbúcsúztak nem része többé a testének. Most arra várok hátha mégiscsak kinő neki és akkor megvan hogy ki fogja játszani a Dr. Conorst (gyíkdoki) a pókember 4-ben- a rendezője egyébként magyar. Beajánljuk.

    Aztán a magyar srác Halász Robi aki itt tanul a SISO-n megint szervezett egy hajós bulit. Úgy volt hog az EXPO megnyitóján azaz május 1-én egy az előzőnél is nagyobb hajóról a folyóról nézzük a tüzijátékot ahol megint parti- és open -bar lesz. Na hát nem hagyhattuk ki szóval én, Éva, Ronan, Joe, és az ír csajok meg is vettük a jegyet. Még jó hogy a Zoli barátommal félre rakattam 7-db-ot mert az összes elkelt. Törént ugyanis hogy a CNN amerikai hírmamut honlapján beválasztották ezt a bulit a Shanghai exponyitó bulik közé az igen előkelő második helyre. Igen kérlekszépen egy 24-25-éves magyar srác szervezte aki még kínaiul is éppen hogy elvan. Minden riszpektem oda elé... szép volt Robi csak így tovább. Az open bart- annyival egyszerűbben tudtuk kihasználni hogy a Zoli és a Robi voltak a pultosok és azért akármennyi külföldi is volt ott a magyar- itt legalábbsi shanghaiban- segíti egymást (szerencsére) ezért három üveg sörrel távoztam. Azt hittem hogy majd szégyelnem kell magam a pofátlanságomért de mindenki vitte a piát mintha ingyen lett volna ( izé azaz ingyen is volt nadehát akkor is kéremszépen ) viszont az írekben nem csalódtam, sőt még éva is beszált és mindenki 3-4 üveggel távozott  (heten voltunk) és  valaki (Ronan:) duplán is ment így végül 27 üveg sör alakult ki az asztalunkon meg egy gigantikus üveg Pezsgő amit valamelyik csaj szerzett. Ingyen pezsgő volt ugyanis a csajoknak mivel az a balszerencsés dolog történt, hogy annyira partak a kínaiak mindenféle terrorista támadás miatt hogy lezárták az egés HuangPu folyót így hajókázás helyett csaj egy szimpla hajós bulink lett a kikötőben, aggódni azért nem kell így is fergeteges volt. Mondani sem kell hogy annyira jó hatással volt ránk a sörike hogy a tüzijátékról úgy maradtunk le ahogy azt kell, de legalább jól telt az idő. Joe Évával versenyt ittak, és Éva nyert.......... sajnos ennek ugyanis  később természetesen én láttam a kárát. Mire feljutottunk a tetőre bulizni és végeztünk a sörrel (a pezsi még megmaradt) Éva már totál beállt és vigyorogva mászkált a táncoló tömegben és embereket fényképezett hangyafasznyi távolságról. Az még hagyján hogy mindenki hátrahőkölt hogy, (héhéhé hagyámmán épp táncolok mia..... ááááá a vaku vazzeeee) de én nem tudtam vele normálisan táncolni mert amint valakivel váltottam két szót addigra éva megint elcsászkált és mehettem vadászni. Utánna a bejáratnál szervezett buszok vártak ránk amik vittek a SIN-be (angolul bűn:) szóval ott lett VOLNA az afterparti ha a kedves nem hányt volna be a buszon. Nem ivott sokat állítása szerint (szerintem meg de) ő porblémának azt a sört nevezte meg amit túl gyorsan hajtott le a Joeval való ivóversenyen. Bár gyanús a duma azt a pontot azért meg kell neki adni, hogy ha valaki nincs hozzászokva a piához ráadásul ázsiai is aki amúgyse bírja az ha egy vagy két sör után a harmadikat húzóra issza akkor az beüthet. Kibírta az utazás és megállta a busz szépen épp szállunk le és hát.. előbb a róka szállt le aztán az én Évám. A rókának utánna semmi baja nem lett mert a kedves egy fa tövében egy egész almot szaporított. Megsemmisülve jelentettem a srácoknak hogy fogjanak nekem egy taxit, itt nekem már nem lesz afterparti. Bedobtam a taxiba és visszamentünk a campuszra. Addigra bealudt rendesen és mire a kapuhoz értünk már alig állt a lábán. Járni abszolút nem tudott úgyhogy cipeltem a hátamon egészen a kolinkig, útközben még megálltunk kétszer egy kis pihenőre amíg a maradék róka rudik is kiszaladtak, és ezután kezdődött meg a harc. Adva vagyon hogy ott állok hajnali fél kettőkor a kolink alatt, a srácok meg csajok még javában sörözgetnek meg dajdajoznak a lépcsőn (elvégre péntek este van), én meg előttük álmosan, fáradtan, részegen és egy 40-50 kiló közötti barátnő alszik édesdeden aléltan a hátamon teljes öntudatlanságban. Nos van egy szabály hogy ugye kínaiak nem léphetnek be a külföldiek koliába 11 után, ezt már említettem. Most semfelejtettem el de tekintve az előbb elmondottakat és még azt hogy az ő kolija kb egy kilóméterre van még hát gondoltam a portás fickóban van annyi emberség hogy felenged és lefektessem. Hát nem volt.     A kis rohadt káposzta és büdöstofupusztító, Bundysárga fogú, bagórágó, nyolcáltalánost nem végzett portásbácsi úgy döntött, hogy a pártvezetés és a szabáj mindfölött. Elvégre ő itt a portás és a kommunizmusban otthon is a portásoknak volt a legnagyobb hatalmuk (ők jelentgettek mindenkit mert mindenkit ismertek a házban). És elállta az utamat és iszonyatos ilyedt arccal elkezdett hősködni meg lökdösni kifelé. A hősködés az ő dolga az nem zavar de engem ne lökdössön ez a tavaszi tekercs főleg amikor részeg vagyok és van rajtam 45 kiló eszméletlen barátnő akit akármikor leejthetek ha lökdös. Szóval egy határozott mozdulattal, "nem úgy van az papa" felkiáltással félredobtam a csávót és bevágódtam a liftbe. Fölvittem Évát a szobába és lefektettem aludni. Ekkor dörömbölnek az ajtón, majd rámtörik. Gondolhattam volna hogy itt nincs vége a történetnek. A portás dzsabba elment és kerített egy tanárt és rögtön elkezdett sírni neki, jöttek hogy fenyítsenek. Nem gondolták végig. Mackógatyában (épp a takaró alól rángattak ki) így félmesztelenül, elég ingerülten kiálltam az ajtóba karbafontam a kezemet a mellkasom előtt és (szerintem) nagyon fenyegetően néztem (itt megjegyezném hogy a heti 5-6 kondiedzésnek azért már van hatása). Minthogy több mint egy fejjel magasabb voltam a tanárnál a portásnál meg pláne ezért a fenyítés egy igen szánalmas enye-bejnye ezt így nem szabad ha lennél oly szives kivinni a kislányt a szobából-ra alakult át. Én meg kínaiul ordítva ( ezt látnotok kellett volna ) magyarázom nekik hogy nem bazdmeg járni nem tud, nem hogy hazaküldeni most, Éva itt marad és slussz ti meg mennyetek anyátokba. Nem tudtak ugyan mit csinálni de megjegyezték hogy itt nincs vége, sejthettem volna- és elmentek. Másnap reggel cseng a telefon a szobámban hogy a tanár azonnal hívat le. Mint ott kiderült a kis portás surmó annyira zokon vette a félrehajítást hogy a tanárnál már azzal jelentkegett hogy én meg akartam őt verni és hogy mennyire megilyedt. (ezek szerint a nézés bevállt) Sztem a 40 éve alatt ez volt a legnagyobb izgalom az életében, elég szánalom egy élet ha engem kérdezel. Na mindegy a tanár nagyon fenyegetően elmagyarázta hogy most megvagyok fakkolva mert ösztöndíjjas vagyok amit ráadásul a kínaiak adnak (nem a suli szerencsére) de még így is csak pár e-mail hogy hazaküldjenek, ami így két hónappal az amúgyis esedékes hazatérés előtt már gáz lett volna plusz még vannak terveim a maradék időre. Ezeket belátva ott helyben taktikát változtattam és bár minden zsigerem tiltakozott ellene beismertem és bűnbánóan néztem, megigértem hogy persze többet nem leszek ilyen butus és még írnom kellett egy jelentést a tettemről. Összefoglalva bűneimet elemeznem kellett mit tettem rosszul és mit bántam meg és mennyire. Egyszóval nem szép dolog de benyaltam csontig. Nem baj Éva leglább jól van, jah és még 40 jünkóra meg is fejtek az éjszaka áráért.

      Ez most itt véget ért de a portások azóta már sandítanak rám nem vagyunk kifejezetten jó viszonyban.

      Lássuk csak mi is történt még, ja igen találtam egy angoltanítványt. Egy csíkszeredai magyar csávó, a Simensnél dolgozik mint valami menedzser. Mérnökként kezdte annó és feldolgozta magát. Kurva nagy arc, Mansont hallgat meg AC/DC-t, ugyanakkor van a szülinapunk (okt 31) és már az első óra után elmentünk aztán söröztünk együtt a városban itt-ott amott mindenfele. Hétvégére szerveztem neki egy nagy sörözést a shanghai magyarokkal. Na hát az aztán fergeteges volt. Mindenki ott volt és a Blarney Stone Irish pub-ban nyakaltuk a giniszt meg az egyébb ír söröket. Nagyon bemákolt ott is mindenki. Isteni buli volt. Találkoztam azokkal is akik az Ázsia center Shanghai irodáját csinálják itt most március óta, jó fejnek tűntek. A srác 27 Fodor Péter Ákosnak hívják és külkeres volt a csajszi is 27 és ő meg közgázos volt, viszont ő meg kínai. De a suliknak köszönhetően meg hogy egész életét Magyarországon töltötte jobban tud magyarul mint a Galgó(volt irodalom tanárom), viszont legalább annyira jól tudott oltani:D Megpedzettem hogy ha befejeztem az Eltét lehet-e esetleg nálluk melózni valamit. Mondta hogy elképzelhető és hogy keressem meg vele ha már időszerű. Persze ez most nesze semmi fogd meg jól de ha még is bejön akár vissza is jöhetek dolgozni pár évre. Jó lenne tetszik a város. (persze a barátaimat fájana a szivem itthagyni de ezt majd a jövő dönti el).

        oh igen még a szerda. Évával a héten összekaptunk. Nem tudom mi baja teljesen meg van őrülve. Annyi történt hogy megvettük a Vasember 2- hamis dvd-jét és meg akartuk nézni a srácoknál az ő házukban. És mondtam neki hogy ma nekem este ez a programom van úgyhogy át fogok menni. Mondja erre ő hogy nem probléma mert csak feljön a törülközőjéért, és megy is úszni. Aztán persze előbb ledőlt egy percre majd egy percből két perc lett majd abból egy óra majd abból két menet. Közben én meg mondtam vagy háromszor hogy most már tényleg menni akarok mert már írtak sms-t is a srácok, hogy hol a faszban vagyok és amúgyis nem úszni készültél te e ? (szép magyar mondat mi?) Végül felhívom a srácokat 10-kor hogy ha most átmegyek az úgy még okés-e. Erre ők mondják hogy már elkezdték nézni. Én kiakadtam és mondtam Évának hogy igyekezzen kapjon magára valamit mert én már tűzök és szeretném zárni a szobát. Erre ez meg mint egy betépett csiga húzogatja a zokniját még rohangál meg ugrabugrál a szobában meg csivitel én meg már mennék a srácokhoz. Előtte neki meg már mondtam egész nap hogy ma ide akarok este menni mert már rég találkoztam velük meg amúgy is most lazítani szeretnénk. Mindegy is, kurvára felbaszta az agyam és az ajtó zárásakor mondtam neki egy olyat, hogy igazán lehetne tekintettel más idejére is. Na ez aztán annyira kiverte a biztosítékot nálla hogy egészen máig nem beszélt. Elkezdett itt nekem drámázni, hogy neki elege van hogy én állandóan bántom őt meg, hogy eddig tűrt de mostmár nem bírja és hogy erősebb lett mint volt és látja, hogy én őt nem akarom az életemben annyira mint ő engem meg, hogy én nem vagyok képes arra sem hogy mittomén. Ja és külön pont volt az I-re, hogy mivel elbaszta az egész estém adja már kölcsön a bicaját hogy gyorsan odaérjek még a film elejére. Nagy veszekedés árán odaadta de tudjátok azzal a, "tökmindegy vidd" arccal meg szemekkel ami azt jelenti, hogy csak merd elvinni kinyírlak. Hát benézte mert addigra elegem lett a faszságaiból a film meg ment nem értem rá vigasztalni szal elkerekeztem. Mondanom sem kell három napig hozzám sem szólt hanem külte az előbb idézett sms-t (drámázás), nem vette fel a telefont, itt lelkileg terorizált meg hogy ő most már egy erős lány meg mittomééééén még mifaszom, mindezt úgy hogy még aznap este a film után rosszul éreztem magam a miatt a mondat miatt és küldtem neki éjfélkor egy bocsánatkérő sms-t. Szóval az erős lány egészen máig tartotta magát amikor is fájt a feje és gondolom minden barátjának dolga akadt és le akart dőlni. Persze az én szobám puha és előre gondosan bevetett ágya( amit annyira imád széttúrni ) azért mégiscsak jobb mint a kemény csaj kolija. Ezért ugyan bocsánatot nem kért (mert szerintem itt most ő csinálja a balhét) de behódolt, méghozzá nagyszerűen nekem meg volt végre három nap nyugalmam és tudtam tanulni:):):):):):):) Most is itt alszik mögöttem az ágyon amíg ezt írom. De ezért a lelki terrorért még lakolni fog. Nem tudom hogy de valamit kitalálok, mindegy de ezt mégegyszer nem játssza el velem csak azért mert filmet akartam nézni egyik este. Ez így lehet hogy elmondva nem akkora blama, de nekem igenis fájt hogy így terrorizált mert rosszul esett és totál nincs igaza (lásd ha lett volna még most sem lenne itt) a másik meg hogy meg akartam vele beszélni a dolgot mint érett felnőtt de hallani sem akart rólla inkább duzzogott. Legalább tudom hogy a csajok kínában meg magyarországon azért még sem annyira különbözőek:D

           Még az összebalhézásunk után estén amikor az ominózus sms-t küldte felhívott a Tímár Áron barátom (shanghai jazz-zongorista) hogy épp egy masszázsszalonban (jó sok "sz"-mi) áztatja a lábát és fehér bort iszik és, hogy én nem hívtam vissza a szerdai buli ügyében. Nekem teljesen kiment a fejemből hogy miről beszél de felvilágosított. Én meg belementem mert amúgyis szar kedvemben voltam. A spontán bulik meg mindíg jól szoktak sikerülni. Így gyorsban felvettem valami lazábbat és bevetettem magam Shanghaiba, még elkaptam az uccsó metrót odafele. Azon megittam a maradék Vilmospálinkámat kezdésnek. és eljutottam Xintian di -re (Szintian di) ez a shanghai belvárosi bulinegyed. Még a metróról riadóztattam a Zolit hogy mi a pálya és hogy jöjjön. Minthogy Áron ugye zongorista itt ismer mindenkit, a bártulajokat meg az együtteseket stb, stb. Mire megérkeztem a terem tottál tele volt (mozogni alig lehetett), aznap ugyani (szerda esténként) ladies night van a Brown Sugarben (ez a hely neve). Egy veszettül jó banda játszott Las Vegasból és egy legalább olyan jó dj- kevert a szünetekben. Áronnal a klotyón futottam össze aki addigra már az utcáról felszedett egy csoportot ( a csávónak nincsenek gátlásai, velem egymagas de nállam kétszer szélesebb kigyúrt izomálat:P, ha rámutatok egy csajra odamegy elkapja valamit dumál neki és két perc múlva már az asztalunknál ül...... állandóan kerítőt akar itt nekem játszani de mondtam hogy majd megoldom köszönöm) az utcán akikbe belebotlott. Nem tudták hogy hol bulizzanak ezért elhívta őket, a csoport az Air India két pilótájából és a stuardessekből állt akik két napot töltöttek Shanghaiban amíg vissza nem indulnak a géppel Delhibe. Áron megkapta a főnöktől a törzs asztalát és elkezdett bulizni. Én is bevetődtem, a sztuardeszekkel jól el is voltam:) aztán elkezdtünk táncolni és az egyik alkalommal amikor egy csapat hölgyön keresztül vitt az utam vissza az asztalhoz elkaptak én meg gondoltam na akkor rajta és rögtön bemutatkoztam a görög, német, török, angol, ír, filippino és NewYork-i csajnak akik láthatóan a ladies night- hoz híven csajos estét tartottak és elég kemény f@sz hiányban szenvedtek. Jeleztem Áronnak hogy hagyja az indusokat mert ez itten a nyerő terep aztán ment az este. A végére megérkezett Zoli is. A göröggel számot is cseréltem (bomba jó teste volt jó feneke és hevesen dörgölőzve táncolt is a baba) de nem hiszem hogy a 25-ei bulira is elmegyek amire hívott. Éva nagyon felbaszta az agyam le kellett vezetnem egy kicsit. Ennyi flört pont belefért. Aztán az este végén még kint dumálgattunk hármasban magyarok. Egy csaj és két srác odajöttek hozzánk hogy megkérdezzék merre lehet folytatni az estét, elmagyaráztunk nekik amit én is csak aznap este hallottam Árontól hogy az expo alatt éjjel 2 után már nem engednek be új helyre "hivatalosan" (nem tudom miért.... ez kína), és abban folytatódott a beszélgetés hogy Áron megpróbálta rávenni őket persze részegen már, hogy hagyjanak fel a Bálnahalászattal ( mire mi meg leoltottuk hogy a bálna az nem hal vazze).... szóval a lényeg az volt hogy Norvégia hagyjon fel a bálnászattal úgy kompletten. A meglepő meg az volt hogy a norvégok bele is mentek a vitába. Na mi itt döntöttük el hogy inkább eltesszük magunkat holnapra. Ekkor feltűnt egy kb 8 tagú angol focidrukkereknek kinéző csorda akik szintén folytatni akarták az estét Ekkor Áron már nyakon is ragadta az egyiket és spanolni kezdett velük ( a csávó amúgy 30 fölötti) mi már ennek a végét nem vártuk meg és ki ki a saját taxijával hazament aludni. Másnap délután azért még bementem az egy órámra, a délelőttire remélem mindenki belátja hogy esélytelen volt. De azért így is rohadt nagy hős vagyok sztem.........

Most úgy hirtelen ennyi jutott eszembe az érdekességekből, mint mindíg ami kimaradt és mint mindíg most jöjjön pár kép. Dani fotóztam neked bambuló kínait de túl nagy a kép és nem akarok vesződni vele hogy felrakjam, majd otthon megmutatom aztán röhögünk....

 

ez még a Hunani kirándulásnál, elmentem Évának kaját venni. Hát az utcai standosok ilyeneket árulnak. Most mond, hogy nem fincsi...... én azért inkább bablevest eszek:D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ez még a G+-os buli alkalmával egy elvtárs a folyosón a klubb bejáratától fél méterre jobbra . Vagy már nem jutott be, vagy csak nem jutott túl messzire. Lényeg hogy jól elvan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

itt én vagyok Évámmal már a hajós bulin, még a rókafuttatás és a ivóverseny előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

és végezetül szerény személyem szüleimnek akik már tuti nem láttak egy ideje és folyamatosan képért nyüstölnek.

1 komment


2010.04.22. 19:18 Tvili

wow... köszi szépen srácok és persze Dórim

Na hát mit is mondjak teljesen meg vagyok hatódva.... nem gondoltam volna hogy ilyen gyorsan jelentkeztek, már kezdem azt gondolni hogy ezzel kellett volna kezdenem és minden rendben lenne.

 Mivel szabibácsi Dóri és anyám is érdeklődtt szürke hétköznapokról meg hogy milyen egy átlagos napom leírom. Bár számomra eléggé unalmas és nem nagyon érne említést de hát ha van rá közönség akkor végülis miért is ne.

Szóval átlagosan 6:30-7:00 kor kelek reggel. (tudom most fogja a Szabi meg a Dani a fejét de nincs mit tenni ezek itt idióták egyetemen is reggel 8 kor kezdődik a tanítás, tisztára  kiscsoportban érezzük magunkat mindenki, nevelni akarnak bennünket, na mindegy az elején majdnem rájukborítottam az asztalt örületemben de egy idő után megszokja az ember hogy a teljesen logikusan felépített és értelmes kérdéseinkre pl hogy miért jó ez a kínaiak válasza annyi hogy: MERT CSAK............. hát anyád.)Szóval nincs mit tenni, mostanában egyre kevesebbet járok be mert rájöttem hogy ha itthonmaradok a szobámban akkor sokkal jobban tudok tanulni mit a hülye teremben.) Ezek után első mozdulatom hogy reflexból lecsapom a kis vízforralóm kapcsolóját (amit még télen vettem a hideg ellen és mert a csapvíz forralás nélkül nem iható), valamint bekapcsolom a laptopot és bezúzok fogat mosni, néha arcot is. Addig fel is forr szépen a vizem. Kijövök, öntök egy tasak instant nescaffét a kedvenc bögrémbe ami már a második kedvenc bögre mert az elsőt eltörtem és nagyon meg is sirattam egy geci jó bögre volt, fekete belül meg piros és egy nagy virág alakú nonfiguratív minta volt rajta pirosból meg fehérből, visszamentem az üzletbe de nem volt már fekete így vettem egy fehéret. Szóval átnézem az e-maileket meg megnézem az origon a híreket otthonról és ha ezután is van még időm és kedvem kizúzok a folyosóra az erkélyre és a kilencedikről figyelem a kínaiakat lent szerencsétlenkedni reggelente meg az arcokat menni órákra, közben elfogyasztoma kávém maradékát. Majd öltözködés és megyek le lifttel a földszintre. Kilépek az épületből és elzúzok a W épületig, kb öt perc séta nincs messze aztán órán vagyok. A termek iszonyat gázak. Mivel ez egy kolesz épület ezért a termünk tulajdonképpen szobák amiket kiürítettek raktak bele egy műanyag táblát amire persze soha nincs toll és kis kihajthatós asztalos székek vannak jó szorosan. Na hát aki ismer az tudja hogy hogy férek el az ilyen székekben. Az órának több jó oldala is van, a tanár aki sztem visszafordíthatatlan agysorvadásban szenved sokadszorra elismételt kérdésemet nem képes megérteni és mindíg valami másról kezd beszélni, a kis eminens orosz csaj meg rángatja az orrát és rebegteti a pilláit és nagyon nagyon nagyon olyan fejet vág amit reggelente nagyon szivesen megtaposgálnék de jó képet kell vágni, ezenkívül szeretem hogy nem férnek el a cuccaim a kis asztalkán a táskának ugye helye nincs és gecire kényelmetlen is az egész. Ezenkívül külön jó hogy a tankönyvi szövegekbe kb annyi értelmet és giccset és nyálat sikerült a szerzőknek belerakniuk hogy épp nem csöppen ki a könyvből. Az egyik pl arról szól hogy egy csajnak az apja kiskorában rejtélyes találós kérdésekkel fejlesztette a kislánya agyát és nagyon rejtéjesen mosolygot közbe, szerintem ez inkább egy vén perverz állat leírása és a könyv több különféle irodalmi jelzőt használ (amit mi több mint valószínű hogy soha nem fogunk) arra hogy leírja ezt a mély és velős kapcsolatot apa és lánya között, majd mikor a kislány felnő talál egy barátot nagy nehezen (egész meglepő hogy van olyan elmebeteg aki ezzel a csajjal még foglalkozik) de a srác nem odavalósi és szegény lány őrlődik hogy mehet e élheti e a saját életét vagy adja föl a szerelmét és maradjon az idős szülőket gondozni és ápolni őket. A kérdés persze nyitva marad.    Na ha ennek vége akkor menekülök ki a szünetben és átmegyek az épülettel szembeni kantínba ahol is veszek még egy kaját vagy egy kólát vagy valamit ami képes felébreszteni és megpróbálok észhez térni az agymosás után. ez így megy általában délig aztán vége. Visszamegyek a szobába és netezek vagy készülök a nyelvvizsgára vagy csak nyomok valami játékot a PSP-n.  Aztán néha lemegyek a kondiba edzegetni egy olyan másfél de inkább két órát, Vagy olyan 4 körül megérkezik Éva (baobéj). Ekkor általában eldumálunk hogy milyen volt a napja beszélgetünk aztán khmm................................. aztán ha annak vége van mindíg valami mást csinálunk elmegyünk vásárolni vagy lemegyünk pinpongozni vagy billiárdozni, vagy csak hagyom tanulni.

Szabi érdeklődött hogy milyen Éva úgyhogy most megpróbálok rólla adni egy teljes és részletes bemutatást. A legcsodásabb, legtörődőbb, legszexszibb, legviccesebb, legédesebb barátnőm aki valaha volt és lesz  szerintem. Kínai létére csodálatos 90 D-s mellmérete egyszerűen lenyűgöző, a szeme nagyon gyönyörű, olyan felfelé ívelő mandulaszem, a szája meg egy az egyben mint Angelina Julie-é, iszonyat gyönyörű nagy csókos szív alakú ajka van egyszerűen imádom. A haja hosszú és barnára festi valamint hullámokat rakott bele ami külön jól áll neki. Eredetileg mint minden ázsiainak dárda egyenes fekete haja van de szerencsére azzal még nem láttam ez viszont nagyon jó áll neki. A dereka vékony a csípője széles, tökéletes homokóra alakja van, amit karban is tart, naponta úszik, jógázik, teniszezik mikor mire van ideje, odafigyel hogy mit eszik. Ez persze nem tartja vissz abban, hogy felrakja a csajok kedvenc lemezét, miszerint ő kövér, általában lehülyézem, amikor ezzel jön, ekkor oltjuk egymást egy kicsit és jót mulatunk. Amúgy sokat oltom azzal hogy nagy a feje. Amúgy tényleg tiszta hatalmas a feje az enyém picinek tűnik mellette. de nagyon ari vele és amikor mosolyog a mosoly fültől fülig szalad és elővillantja a gyönyörű mellesleg tökéletes és hófehér fogsorát.

   Hát a tulajdonságairól is írok egy keveset hogy azért kapjatok egy képet rólla. Az apja egy egyetemi közgáztanár anyja meg védőnő. Még nem találkoztam a szülőkkel és ők is csak pár hete tudták meg hogy én vagyok, úgyhogy most nagy a félelem mert eddig én vagyok az első barátja (reméljük utolsó is) akit bemutatott a szüleinek rádaásul az is külföldi ugyebár. Az anyja nagyon ari legalábbis képről, az apjáról eddig egy képet láttam amint alszik egy nagy piálás után a kanapén és hát khmm..... olyan fejet vág mintha épp álmában kínozna valakit. Éva mondta hogy iszonyú szigorú és nem tudom hogy mit lehet erről még elmondani. Képzeljétek el egy kínait aki kb olyan arckifejezéssel alszik mint hitler a leghevesebb szónoklata alatt, szóval a fatertól egy kicsit tartok. Éva is mondta hogy vigyázzak vele mert elég durván szigormájszter a csávó. Na szóval otthon sok oltást kapott és viselt el Évám az évek alatt ami rendesen meg is edzette. Szerencsére nem olyan mint a kínaiak 99.9%-a és érzelmetlen pókerarccal jár kel. Minden érzelem öröm bánat, szerelem, kívánat, éhség , szóval mindent lehet rajta látni ellentétben a többivel. A szigorú apukának köszönhetően viszont tud vigyázni magára és meg is tudja védeni magát, nem ilyen kis magatehetetlen idióta. Ha valakivel baja van megmondja neki és mivel otthon oltja ő is apját meg védekezik megtanult veszekedni is, (szerencsére velem még nem próbálta ki) láttam viszont Harbinban télen amikor át akartak baszni minket a termálfürdőben a kiscsaj három nálla fejjel magasabb felnőtt férfit nekiszorított a falnak és kegyetlenül osztotta őket, esküszöm öröm volt nézni.

   Amúgy az ázsiai csajokról még azt kell tudni hogy teljesen mások mint az otthoniak, általában minnél keletebbre megyünk a csajok annál inkább többre értékelik az emberi és főleg a családi kapcsolatokat és a barát barátnő kapcsolat teljesen más szinten mozog mint otthon nekünk. Pl az én kis édesem amikor még kezdtünk olyan dolgokat csinált amit pl egy magyar barátnőmtől soha még csak nem is vártam volna. Teszem azt télen nagyon hideg volt és nekem állandóan jéghieg volt a kezem, egyik este amikor tanultam lent a tanulószobában felhívott hogy kint van éppen a Nyugati kapunál és hogy ő már evett de gondolta hogy tanulok és meg akarja kérdezni hogy mit kérek vacsorára és miután megmondtam neki ment megvette és odahozta nekem amíg tanultam. Ezenkívül vett nekem egy elektromos kispárnát. ez kb egy-két tenyér méretű kis párna amiben folyadék van és egy kábellel be lehet dugni a konektorba, a víz vagy mi a fene felforr benne és meleg marad órákig, télen iszonyat hasznos volt élni nem tudtam volna nélküle. Szóval amíg tanultam addig az ölébe vette a kezem és melegítette majd már olyan 11 fele amikor már nem láttam olyan fáradt voltam szó nélkül felállt és elkezdte masszírozni a halántékomat meg a vállamat meg megsimogatott. Az elején tök furán éreztem magam mindíg amikor ilyesmit csinált, mert én sose kértem meg őt ilyenekre ez totál szívből jön neki ösztönösen, rádásul ezt azután csinálja hogy együtt vagyunk egy-két hete kb? Ilyenkor mindíg úgy éreztem mintha kihasználnám de aztán megszokja az ember, hogy itt a csajok másképp viszonyulnak a pasijukhoz, ez van és abszolút nem probléma. Vagy olyan dolog, hogy amikor néha becsempésztem éjszakára a koliba (11 után el kell hagyniuk a kolit mert nem szabad nekik a külföldiekkel keveredni- ennyit a kínaiak vendégszertetéről) és a hétvégét a szobámban töltötte, mondjuk én elmentem ebédelni meg venni neki is kaját és mire visszajöttem az egész szoba csillogott villogott, úgy kitakarított mint egy kisangyal. Egyszer épp indultunk valahova, már nem emlékszem hova de kerestem a farmeromat és nem találtam, kérdeztem hogy "drágám nem láttad-e" erre ő " jaa elfelejtettem mondani a múltkor visszavittem a koliba" én meg teljesen kiakadtam, hogy mi az hogy elviszi a gatyámat a kolijába, erre elmagyarázta hogy azért vitte el mert látta, hogy el van szakadva a zsebe és meg akarta varrni nekem, én meg tiszta hülyén éreztem magam (szép volt Vili:). De egy rakás ilyen kis figyelmesség van amin mindíg meglepődök, mondjuk ha kint van a piacon és vesz magának valamit mondjuk gyümölcsöt állandóan hoz nekem is. PKét héttel ezelőtt az ír srác Ronan szülinapját ünnepeltük és iszonyat vadállat módom berugtam. Állítólag vannak fotók ahogy a velem egymagas Jameset(amcsi) fejjel lefelé tartom a klubban, én tagadom hogy léteznének de tény hogy már a visszafele taxiút is kiesett. Szóval másnap olyan fejfájással ébredtem hogy legszivesebbel levágtam volna helyból. Kicsikém hihetetlen módom már hétkor elhúzott mert aznap az osztályával mentek valami parkba kirándulni(hihetetlen erő kellett hogy az után a buli után még felébredjen). Ítam neki egy sms-t hogy szeretem és érezze jól magát én szenvedek addig. Megkérdezte hogy kell-e valami én meg mondtam hogy semmi de ha a fejfájásra tud hozni valamit akkor áldani fogom. Délután visszajött a szobámba én még szánalmasan fetrengtem és próbáltam lerágni a fejemet a nyakamról. A kicsim bejött szó nélkül felrakott egy kancsó vizet forralni amíg felfort addíg leuccolt majd kivett egy tejeszacsit a tejesdobozomból és belerakta egy edénybe ahová kiöntötte a forró fizet. Az ölébe vette a fejem és simogatta amíg fel nem melegedett a tej. Aztán amíg ittam az amúgy isteni meleg tejet a halántékomat maszírozta, nem tudom hogy csinálta de egy kettőre mintha elvágták volna az addig kínzó fejfájást. Ezenkívül hozott még gyógyszert is de mondta hogy azt nem kéne bevennem csak arra az estere hozta ha a tej nem segítene, ezen kívül egy akkora almát mint az öklöm ami mellesleg szintén mennyei manna erejével hatott akkor. Igazából ezek folyton jutnak most az eszembe, vagy is múltkor pl az interneten vásárolt pár cuccot és látott egy két dolgot ami megtetszett neki és nekem akarta adni szóval így kaptam tőlle a netről egy sörnyitót, két vállfát meg még mittom én mit. A sörnyító amúgy tök praktikus, mert kulcstartó. Amúgy megvannak neki is a hátrányai de igazából semmi ahoz képest, hogy milyen arany lelkű lány. Pl azt már megszoktam hogy elfoglalta a szobámat, teljesen beköltözött. Van itt tartalék cipője meg tusfürdője és persze a fürdőszöbám totál megszállás alatt áll a mindenféle krémek, arctisztítók, samponok, balzsamok és még ötvenezer bőrápoló cucc között a kis borotvám, borotvahabom és kontaktlencsém esélytelen felvenni ez ellen a harcot. Mint azt kifejtette a kis édes, ami az enyém az az övé is és ami az övé az az övé ( persze ezt mondja de mindíg csak azért hogy cukkoljon és utánna oltogatjuk egymást) szóval nekem ebbe ezek szerint nincs már nagyon beleszólásom. Miután untam, hogy állandóan vizes a törölközőm sikerült rászoktatnom, hogy legyen neki egy sajátja itt nállam és végre áthozta az egyik fogkeféjét is. Egész eddig mindíg az enyémet használta, először totál kiakadtam rajta de persze csak magamban nem cirkuszoltam. Aztán rájöttem hogy annyi mindent megtesz értem ez a kislány hogy ezen nem fogok balhézni, aztán mégis sikerült rávennem, hogy legyen egy sajátja. Azt is sikerült már elérnem, hogy vegye le a cipőjét ha bejön a szobámba. Bár szereti nyeregben érezni magát azért megy a nevelés nem kell aggódni:D:D:D Már csak egy dolog van hátra, illetve kettő. Az egyik hogy meg kell tanulnia főzni, a második és inkább reáliisabb cél, hogy hagyja abba a pancsolást a fürdőszobában. Ugyanis imád pocsolni, minden zuhany és arcmosás után a fürdőszobám mint egy uszoda és persze mindenhol méteres hajszálak. Már megőrülök hogy a szobában, a földön, a furdőben, a kádban, a csapban meg mindenhol az ő haja van. Ma volt pont a gondnok és elhárította a mosdókagyló dugulást amit egy hatalmas adag Éva haj okozott. Majd ha jön holnap jól meg is mondom neki hehehe:D Jah tegnap a netről vett két fogkefetartót ilyen tapadókorongos békafej amit kinyílik és bele tudom rakni a fogkefét, ez az enyém. Neki ugyan ez a falon csak Garfiel fej. Ez a kedvenc oltásom, akkora a feje amúgy meg olyan nagy a mosolya hogy ha nevet tök úgy néz ki mint Garfield, ja és imádja a Lasagnát úgyhogy plusz egy pont a Garfield listára. Ezenkívül másik őrjítő szokása, hogy mindíg megkérdezem kér e valamit enni vagy inni, persze soha nem kér, aztán amikor megérkezik a megrendelt kajám és leülnék jóízűen elfogyasztani, egyszer csak hirtelen egy baljós előérzetem támad, érzem a hátamon végigfutó bizsergést és tudom már hogy a bébi mögöttem ólálkodik. Megfordulok és egy hatalmas vigyorgó Garfield fejjel találkozom és persze mindíg belecsócsál a kajámba és beleszürcsöl a piáimba de tök mindegy, hogy mi az, ha nem szereti vagy nem is éhes egy falást vagy egy slukkot mindíg lenyom a cuccaimból. Szereti mindenbe beleütni a nagy buborékfejét. Utánna elégedetten vigyorog és megy folytatni akármit is csinált addig éppen.

   Szóval gyönyörű, törődő, kedves, vicces , hihhetetlenül édes főleg ha nevet és ezen kívül még okos is. Beszél kínaiul, angolul, franciául, a francia a kínain kívül a másik nyelv amin tanulják a szakmájukat ami egyébként anyagmérnök. Ezenkívül imád utazni pont úgy ahogy én. A Hunan-i utunkon is állandóan figyelt rám és persze ezek a gesztusok mindíg mennek vissza az én részemről is, ez kölcsönös. Amikor beteg vagyok ápol szeretget. Esküszöm ilyen barátnőm nem lesz még egy szerintem. Egyetlen nagy bajunk hogy én nekem még van egy évem az Eltén és aztán még nem tudom mihez kezdek de ő most nyáron megy ki Franciaországba egyetemre és két és fél évig fog kint lenni. Tanulni és a szakmai gyakorlat miatt. De jövőre jön hozzám látogatni a szünetek alatt meg én is megyek ki hozzá minden valószínüség szerint aztán ki tudja talán el tudom neki intézni hogy a szakmai gyakorlatát itt Magyarországon csinálja vagy nem tudom, igazából elég kilátástalannak látom most ezt a helyzetet és nem is nagyon akarok gondolkodni rajta mert eddig akárhogy is próbáltam kitalálni mindíg egyre sötétebb képet festett a jövőnk de megpróbáljuk, bár tudom hogy a távkapcsolat nem nagyon működik. Ha otthon sikerül találnom egy munkát miután hazamentem nagyobb eséllyel indulok.

 Huhh hát jól elkalandoztam a mindennapoktól. Szóval akkor menjünk is vissza oda hogy hagyom baobéjt tanulni. Ja a "baobéj" amúgy kínaiul:宝贝 két szótagból áll, kincs és kagyló. Igazából meg csak az angol "baby" hangátírása de kb "bébi" vagy "kincsem"-el lehetne legjobban lefordítani. Vagy netezek vagy játszom vagy lent sörözünk meg billiárdozunk, általában ez van egész héten. Péntek-Szombat mindíg a partiidószak. Ezeken a napokon kicsit jobban elengedjük magunkat, főleg mostanában hogy jön a jó idő és már lehet kint randalírozni. Ezeken a napokon vagy kint sörözünk a nyugati kapunál vagy átmegyünk Joe-ékhoz akik a kampuszon kívül bérelnek egy házat, vagy csak leugrunk a városközpontba valamelyik klubba bulizni egy nagyot. Rengeteg klubb van itt Shanghaiban és van pár ami tele van isteni piákkal olcsó és a felhozatal sem rossz. Oroszok, amcsik, filipínók, japcsik, kóreaiak, a legjobb csajok rázzák a seggüket mindenhol és iszonyat vad partik vannak. Nem nagyon szeretek elmenni mert olyankor mindíg eléggé beiszunk a 8 ingyenkoktél plussz ugye az alapozósörök hatására és mindíg valami filippínóval vagy orosszal találom magam nagyon durva mocskos táncot táncolva valahol a városban, utánna persze mindíg szégyenlem magam, úgyhogy ezt el akarom kerülni inkább a kampuszon részegedek és Évával vagyok. Az eddigi legjobb parti még Április elején volt egy G+-os buli alkalmával (G+ egy klubb) a belébő nincs de 100 yüanért (3000Ft) kapsz 8 koktélkupont amit a pultnál beválthatsz, magyarán nyolc koktél. Na szóval söröztünk koktéloztunk aztán amikor már egy amcsi csajjal nagyon összemelegedtem leléptünk (utánna még írogatott egy hétig pedig mondtam neki hogy van barátnőm) utánna átmentünk a Dragon-ba és kb 6-ig fél hétig  ott nyomtuk. Közben fölszedtünk egy kínai társaságot akik elég viccesek voltak. A mekibe együtt mentünk aztán elkezdtünk dumálni és jó fejek voltak szóval együtt buliztunk. A Dragonban is volt pár elég durva filippínó csaj;) és úgy is táncoltak ahogy kinéztek  ( iszonyat durva, veeeeerrrrryyyyy HOOOOOTTTTTT ) Aztán a többiek haza akartak menni mert bepinultak. Én Ronan meg Cody meg Ronan unszolására aki addigra meg már vérszemet kapott elmentünk még Karaokizni a kínaiakkal. Hát ez tette fel a koronát az estére, hajnali 8-kor csont részegen vadidegen kínaiakkal karaokizni Shanghai közepén az istentudja hogy hol egy karaokikomplexumban (hmm vicces szó:) karaokikomplexum--) na mindegy ez az este szült pár legendát és szólást köztünk a csapatban. Nagyszerű szám volt ahogy Ronan a hajnali esőben megpróbálta elrugni a zsebemből kieső narancsleves flakkont és akkora luftot rugott hogy én elvörösödtem bele, de a röhögéstől ugyanis a zuhogó esőben a luftrugástól totál elvesztette az egyensúlyát és a csúszós földön olyan gyönyörű hátraszaltóval érkezett meg a létező legnagyobb pocsojába hogy öröm volt nézni. Persze szarrá oltottuk utánna:D

Na most nagyjából ennyi jut eszembe a mindennapokról és még beleraktam pár remélem a számotokra is jó sztorit. most már hajnali egy múlt és még holnap (ill ma) van órám, bár lehet nem megyek majd meglátjuk reggel hogy állnak a dolgok a kávé után. Ma pl mosott szar voltam az uccsó órára ebéd után már nem is mentem vissza.

legyetek jók és írjátok meg hogy miről meséljek mert így talán tudok akkor érdekesebb dolgokat is írni. Ez egész jó ötlet volt.

 

igaz már három óra hajnal de eddig tartott mire feltöltött ez a geci pár képet. Élvzzétek

 

ízelítő a Hunani kirándulásról. többit otthon:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

és pár kép Éváról , amúgy itt a minőségük elég ratyi, otthon a gépen sokkal élesebb és szinesebb. A szineket képzeljétek élesebbnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

itt épp egy csípós paprikát áruló stand előtt ál, a Hunan-i csípős csili nagyon híres és geci finom mint kiderült ( jó sok taco mi srácok?:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ezen és a következőn a végén már jövünk haza az utazásról és a vonaton ébredtünk, reggel a napsütésben egy mangót majszolgat. eléggé out of focus a kép de majd otthon mutatok jobbat.

3 komment


2010.04.19. 08:45 Tvili

újra itt

És újra itt vagyok, hát mit is mondjak elnézést a blog késésért de többszöri felszólításra sem érkezett semmi féle reakció mind a 31 eddigi bejegyzésemre és így egyedül kommunikálgatni kifelé a világba meg kurva unalmas szóval inkább úgy döntöttem hogy hosszú blogírások helyett élvezem a hátralevő időmet shanghaiban és szarok a blogra. De balszerencsémre ma egy kifejezetten mocskos és nyákos, párás, essős nap van szóval mégis csak leültem blogot írni.

 

Lássuk csak az utolsó bejelentkezésem még akkor volt amikor megjöttem február végén. Azóta jó sok minden történt gondolom ezt nem kell elmondani otthon is sok minen történik két hónap alatt az emberrel.

a március még elég hűvös volt és kellett a pulcsi de most már április elejére kezd normalizálódni az időjárás. Már nincs hideg egyáltalán viszont szakadatlanul zuhog esik vagy fúj. Állítólag idén a szokottnál is többet esik. Közben folyamatosan megy a készülődés illetve most már azt is lassan befejezik a világkiállításra. Elkészült több mint 100 kilóméter metró ( 2-3 év alatt boccs) és felépítették a pavilonok többségét is (kivétel a magyar hát persze) a több mint 5 négyzetkilóméternyi területen mely az expo-nak lesz otthona. Zsong a város a szállodaárak az egekbe szöktek és én nagyon várom már hogy lesz e hír az expóról és hogy tudok e dolgozni a kinti pavilonban, bár a nevem a konzulátus szerint rajta van a listájukon de eddig még senki nem keresett meg bár ahogy a magyarokat ismerem tuti hogy az utolsó másodpercben fognak felhívni ha egyáltalán felhívnak.

Április is nagyon jól telt. Évámmal kivettünk egy hetet amint vége volt a vizsgájánakés elmentünk Hunan- tartományba ott pedig 凤凰 és 张家界 kis városait néztük meg. Nem akarok túl ömlengősen beszélni rólla mert amúgysem tudnám leírni hogy milyen gyönyörű és pihentető volt ott úgyhogy javaslom Googlizzátok meg ezt a két helye (Ctrl+C. Ctrl+V) megoldással másoljátok át a gugliba és keressetek rá a képekre. Higyjétek el teljesen megéri. Ezen kívül élem a hétköznapokat, próbálok munkát találni és tegnap voltam nyelvvizsgáni, hát öcsém totál tipmix volt, de annyi előnyöm származott belőlle hogy megtudtam mennyire debil vagyok kínai olvasásból és ezért kettőzött erővel fogok készülni a következőre júniusban.

fényképeket most nem csatolok mert sok idő meg macera lenne és hatalmas méretűek nekem meg 1,2 Kb/s az internet sebességem gyors napokon(ez nem vicc, komoly) szóval most ez van. Majd ha hazamegyek sztorizunk többet. Laci ,Szabi, Danibátyám pedig kommenteljen vagy adjon valami kis életjelt magáról mert már hiányolom a hülye fejüket.

köszönöm szépen.......

3 komment


2010.03.01. 09:43 Tvili

Hello evrivan

Sziasztok

 

igen igen tudom már jó régen nem írtam.... hát most mit mondjak lusta voltam rá viszont otthon igyekeztem bepótolni és mindenkinek elmesélni a mindent. Remélem sikerült is

Nagyon nincs most mit megosztani. Otthon voltam jó öreg Budapesten másfél hónapot és most megint itt vagyok Shanghaiban tegnap előtt jöttem meg reggel és azóta aklimatizálódom. Már hiányzott nagyon . Főleg a haverok de legfőképp Éva aki most épp vizsgázik illetve majd pár óra múlva de ma szóval nagyon szurkolok neki. Hajrá szivem biztos sikerülni fog........

most pedig kezdődik a készülés a HSK-ra tanulás de most még lenézek a Playstation shop-ba mert a srácok épp ott játszanak asszem

na csőcs

2 komment


2009.12.24. 10:54 Tvili

Boldog karácsonyt mindenkinek plusz egy jó sztorit

Elősször is nagyon boldog karácsonyt szeretnék kívánni mindenkinek és kellemes családi ünneplést az egész családnak barátoknak

még mielőtt belekezdek ill elmondom hogy mi történt a legkésőbbi bejegyzés óta lógok nektek egy sztorival szóval íme

A címe kolbásztöltés a magyarokkal:D

Szóval talán ezt már említettem előbbi blogírásban is hogy az egyik magyarnak maradt pár méter fölösleges disznóbele és kiírta a listára hogy akkor nosza töltsünk kolbászt. Persze a shanghai magyaroknak több se kellett kaptak az ötleten és megbeszéltük az időpontot a kúbásztőtésre. Aznap reggel el is indultam korán hogy a megbeszélt reggel 10 re ottlegyek. Megjegyzem kicsit féltem hogy nem fognak szivesen látni mert személy szerint a kérdésemre nem válaszoltak hogy jönnék és a végleges listában sem voltam benne de gondoltam hogy mivel a felhívás mindenkinek szólt és egy széles körű majdnem nyilvános fórumon tették fel ezért jöhetek. De azért vittem egy üveg kínai tüzesvizet és vettem még helyben egy rekesz sert is valamint az otthonról küldött fábrishowder klubbokat is elvittem hogy legyen szórakozás.

A csávó akinél volt nagyon kedves ember, Lakatos Norbertnek hívják, debreceni és már asszem 5 éve él Shanghaiban és hosszab távra tervezi sztem mert felesége is kínai, kislányuk (Eszter) aki amúgy egy kis tündér ő is itt született és nem is rég, van vagy hat hónapos. És valahogy a kínaiakkal nem barátságos de a magyarokat imádja, (hehe........ igazi magyar csajszi). Szóval pontosságom a végzetem mert rajtam kívül senki nem jött pontosan de legalább volt alkalmam megtekinteni az amúgy nagyon pofás lakást és beszélgetni meg összemelegedni a házigazdával. Aztán megjöttem a magyarok is. Ott volt Gucó és Valentin is a múltkori Xitangos utunkról. Hatalmas volt srácok...... hónapok után amíg eddig csak kínai csontoshúson meg zöldségeken és rizsen meg hasmenést okozó csirkehúson tengődtem, itt........ terülj-terülj asztalkám volt. Volt minden mi szem szájnak ingere, sültkolbász mustárral és kenyérrel (a kenyér nagy szó mert kínában lehetetlenség normális kenyeret kapni ), oldalas csemegeubival, volt kókuszkocka, almás süti, rétes, beigli. annyira teleettem magam hogy legalább két óráig mozogni is fájt és el is aludtam. Közben a házigazda nagyképernyős tévéjén ment a showderklubb. Ezalatt a népek felváltva gyúrták az asztalnál a húst és töltötték a kolbászt, még én is töltöttem kolbászt bár nem magamnak de besegítettem ha már ilyen jól tartottak. Igazi nagy magyar dínomdánom vendégség volt. Aztán amikor azok akik hozták a gyermekeiket is elmentek és megfogyatkozott a társaság előkerültek (ill azok már jóval előbb) az almapálinkák, körtepálilnkák, szilvapálinkák és onnantól kezdve késő éjszakába nyúló ivászat sztorizgatás és koccingatás vette kezdetét. Megismertem Tímár Áront egy erdélyi magyar srácot aki egyébként nagyjából fél életét és iskoláit Heidelbergben élte le és járta ki. Ő itt Shanghaiban jazz-zongorista és a legelőkelőbb klubbokban, éttermekben, szállodákban, bárokban játszik. Igazi életművész a srác:D:D harminc körüli de akkora mint egy hegy. Igazi erdélyi nagy busa feje van és legalább olyan testalkata mint Hulk Hogennek:D:D:D. Hazafele még a taxiból kiszáltunk 11 fele (ez vasárnap volt) a shanghai éjszakai élet középpontjában a Xintiandi-nél ami tele van klubbokkal és körbevitt a shanghai éjszakában. Vicces volt mert akárhova mentünk be mindenhol becsajozott és mindenhol ismert mindenkit. A bandát ami éppen játszott, a filippínó énekes csjokat (akik mellesleg ikrek;), a gitárosokat, a csaposokat, a zongoristákat, a las vegasi énekesnőt az egyik klubban és beültünk még a CJW-be (Cigar Jazz Wine) meginni egy pohár bort meg Jazzt hallgatni az ottani bandától.  A srác hatalmas csajmágnes és nagyon él, igazi bohém zenész életművész fickó. Hatalmas piálások meg bulizások vannak kilátásban vele még:D:D:D

 

Na amúgy most sietek mert mindjárt lent lesz a földszinten az ajándékozás mert csináltunk húzást karácsonyra, szóval csak dióhéjban. Mostanában kezd minden jóra fordulni velem (gondolom ez tart egészen a vizsgákig;). Egyre többet beszélgetek Évával és a forgatáson is mostmár a kínai statisztákkal is nagyon jól eldumálgattam. Úgy érezem végre hogy haladok. Most kerestem is kis pénzt, vettem magamnak karácsonyra belőlle egy PSP-t:D:D:D:D:D:D:D úgyhogy most már vonaton repülőn hajón űrrepülőn , akárhol tudom osztani a halált:D:D:D:D:D:D:

a kabátom is elkészült, ééééééééssss IIIISteniiiiiiiii........ az ingeim is elkészültek ésssssss iszonyat jól állnak. Szuper szexi mind :D:D:D:D:D

még mielőtt hazamegyek biztos csináltatok párat,

szóval minden a legangyobb rendben van most . Karácsoni hangulat bár nem az otthoni de nagyon élvezem mert a srácok itt is nagyon jó fejek és azért vannak jó barátaim is akikkel együttleszek szenteste és közösen elköltünk egy vacsorát.:D:D:D:D Nagyon remélem hogy ti is szeretteitekkel és barátaitokkal tudjátok tölteni ezt az estét

Az otthoni barátaimnak meg üzenek hogy nagyon hiányzotok srácok és csajok imádlak titeket és amint hazaértem mindenkit felcsörgök, beülünk valahová, megiszunk valamit, elmegyünk egy moziba, vagy csak simán bebaszunk de valamit majd mindenképp kitalálok.

Jah és 8-13 -ig januárban megyünk Harbinba a srácokkal megnézni a jégvárost. arról majd külön írok. Ha valakinek kell valami Shanghaiból akkor még azelőtt szóljon hogy elindulok

pusszantás és mégegyszer Boldog karácsont

1 komment


2009.12.17. 17:18 Tvili

közeleg a karácsony

Kedves embertársaim barátaim

szomorúan közlöm a hírt hogy jövőhéten karácsony és itten aztán egy fél deci karácsonyi hangulta sincs. Úgy látszik, hogy az úrjézus születésének napja teljesen hidegen hagyja az ázsiai kontinensnek ezt a részét. Dehát miért is???? Nem tudom de ahogy közeledik a szilveszter egyre több korvér és borvirágos orrú (nemtom miért ábrázolják részegnek) télapó fej, csilli villi dísz és miegymás van kiaggatva, valamit egyre sűrűsödik a tüzijáték is.

Na nem baj a karácsonyról majd még beszámolok. Most egy nehéz időszakon estem túl. Az élet nagy kérdésein gondolkodtam ahogy az lenni szokott és próbáltam kideríteni hogy mihez kezdjek magammal. Tanulom a kínait de gecire nehéz, lehet hogy csak azért nem érzem a változást mert benne vagyok és ez lenne a jobbik eset, vagy tényleg nem fejlődöm. Beszélek beszélek de még mindíg kurva nehéz megérteni a kínaiakat és főleg az ittenieket. Erre pont tegnap jöttem rá.  Még iszam barátom születésnapi partiján találkoztam egy kínai lánnyal aki magas csinos és jófej valamint még idegen nyelveken is tud. Szóval összebarátkozódtunk és tegnap meghívtam vacsorázni és elhozta a laptopját és megnéztük együtt az Iszambulis képeket, mondanom szem kell hogy nagyon jók lettek, főleg azok ameliyken már láthatóak a torta becsapódásának nyomai. A kenyaiaknál van ez a szokás tetszik tudni, hogy a születésnapi tortát a születésnapos és a vendégek teljes testfelületén szétkenik és egymásra dobálják, minthogy megállapítottam hogy a habosbabos müanyagtorta meg sem közelítheti, sőt lábával sem érintheti a nagymamám tortájának még a nyomát sem ezért én is arra az álláspontra helyezkedtem hogy ezt a tortát csak hajigálni érdemes. Ami még rendben is lett volna de az új sálamat is bekenték amit igen sok pénzért vettem és kasmír. Namár most a fekete kasmír sálamon ami rajtam volt mert menőztem nem mutat jól a fehér tortahab. Ekkor teljesen bevadultam és vérben forgő szememmel Angelát kerestem hogy visszakenjem rá a cuccot. És miután megtettem, plusz egy kis extra krémet még ráraktam elmentem a mosdóba ahol már Iszam és Xusa a barátnője mosdottak. A menést az elfogyasztott alkoholmennyiség hatása után inkább tántorgásra helyesbítem. Szóval épp a csap fölé hajolok amikor Xusa (amúgy Xenia a becsületes neve) kitalálta hogy ő bizony most kurva vicces lesz és belekent még egy adagot a ruhámba. Na kész vége elpattantam és felmarkoltam a ruhámról a krémet és egy csatakiáltással nekilendültem hogy én most pedig kivéreztetem Xusát de a blúzába való belekenés helyett a mosdóbéli tömegnyomor, az elfogyasztott alkohol és a lökdösődés hatására az történt hogy egy teli marék habbal TELJESEN VÉLETLENÜL totálba rámarkoltam a mellére. Ami egy kellemes dolog amúgy, de Iszam pont mellette állt ( kapaszkodott a mosdókagylóba ) szerencsére nem vett észre semmit a dologból én meg azonnal elhagytam vérengzésem színhelyét és a kínai csajszival átmentünk még a Nyugati Kapuhoz és nagy ilyedségemre benyomtunk még 5 sört meg gyakoroltam az akkorra már igencsak folyékonnyá váló kínaimat. És igen itt döbbentem rá hogy valahogy vele kevésbé vannak nyelvi problémáim, rá is kérdeztem és kiderült hogy nem csak a plusz sörök miatt van ez a különbség hanem mert ő északi Hubei-ből való (az egy tartomány). Szóval kapja be az összes déli és tanuljon meg beszélni. Megy ez a kínai csak rossz felén vagyok az országnak. Legközelebb tuti peking lesz a cél.

A sál meg amúgy amiből kiindult a dolog a ruhapiacról van. Múlthét pénteken mentünk oda Lynyvel, Jamessel, Joeval meg még pár arccal mert fel kellett venniük a ruhákat amik akkorra lettek kész. Ez a hely óriási. Odamész, kiválasztod egy divatmagazinból vagy mintákból hogy mit szeretnél (öltönyt, zakót, frakkot, kabátot, inget, pulóvert, öltönynadrágot, nyakkendőt amit csak akarsz.......), utánna kiválasztod az anyagot meg a mintát az anyagkészletükből , hozzápróbálod a szemed színéhez meg mittudom én, aztán leveszik a méreteidet és egy hétre rá készen van a te saját testedre szabott szuperkényelmes és szuper vagesz egyedi ruha. Én vettem ill. rendeltem egy szürke szövetkabátot amit méretre szabnak ( méreteimet figyelembevéve elég jó dolog )és nagyon menő lesz, majd holnap fényképeszkedek és megmutatom. A kabát potom 12 000 forintba került. Ha otthon egy ilyen kabá tot akarok akor boltban 40 000-tól kezdődik ez a fazon, ha meg szabóhoz megyek hogy méretre varrja meg akkor hát 60-70 ropi tuti van. Szóval örülök mint majom a farkának. Ezután még rendeltem egy másik helyről négy darab pamutinget karcsúsított szabással, nagyon menő tiszta menedzseres mintákkal. Ezeknek darabja otthon a Mammutban 12-13 ropi körül van. Itt méretre készítéssel és úgy, hogy a gallért meg az ingujjat én választom össze hozzá 11 400 forint volt (ismétlem 4 db!!!! ). Első felét mindennek kifizettem és holnap azaz pénteken a kínai csajszival megyünk értük. Ja amúgy a kínai csajszi neve Éva (ez a francia neve a kínait nem tom majd megkérdezem de így könnyebben megjegyzem) Ő még akar menni egy tetováló szalonba is, mert mondta hogy tetkót szeretne. Én is gondolkodtam már rajta úgyhogy legalább körbeérdeklődöm hogy mi van meg hogy.

Mostanában pont mikor vége lett a gondolkodásomnak, hogy mit fogok csinálni ha soha nem tanulom meg normálisan ezt a nyelvet lassan kezd minden beindulni. Az egyik haverom a kondiban a minap odajött hozzám és elkezdtünk értelmesen beszélgetni és szervezni akar az osztálytársaival ilyen kis beszélgetős vacsorákat hogy majd ők gyakorolják az angoljukat velünk de majd kínaizás is lesz benne rendesen nem kell félni. Aztán ez az Éva dolog is most remélem lendít majd a nyelvi szintemen. Elég kellemes társaság szóval jól érzem magam vele nem olyan furcsa és taszító mint a többi kínai. Ma este elhívott uszodába. Az Északi-kapun kívül van még egy kondi de drágállom a tagságit úgyhogy nem oda járok, na de mindegy is nekik van viszont uszodájuk ami igaz csak egy nagy úszómedence de a semminél bőven jobb és tiszta legalább. Úgyhogy ma edzés gyanánt uszikáltam meg utánna beültem pár percre a szaunába. Mivel kint lassal röpködnek a minuszok ez el sem tudjátok képzelni hogy micsoda csodás érzés volt számomra a fűtéstelen Shanghaiban. Apropó fűtés ma úgy egy- negyed kettő körül egy magát tanárnak mondó ürge meg a gondnok (aki úgy néz ki mint egy otthoni kocsmatöltelék az a tökéletes filter nélküli Szimfóniát szívó taplórágó besugó paraszt házmester típus). Majdnem rámtörték az ajtót a csendes délután egy órai alvásom közepén és razziáztak. Felírták hogy a szobámban milyen elektromos fűtőberendezések vannak aztán mondták hogy vigyázzak az éppségemre és ne égessem le a szobát olyan dolgokkal mint AZ ELEKTROMOS TAKARÓ!!!! most komolyan, ha ezek jönnek és megpróbálják elvenni az egyetlen hőforrásomat ebben a hideg világban akkor itt vér fog folyni. Megnézem hogy a kínai mennyit repül a kilencedikről, ha egyáltalán tud.

na most ennyi jutott hirtelen eszembe. Ezek történtek velem az elmúlt egy másfél hétben. Szombaton a tortázós Angelának lesz a szülinapja valószínű hogy jó lesz a bulej. Jaaaaaj most jut eszembe hogy miről nem írtam, de majd a következő blogbejegyzésben. Hát ez óriási. ajjj kár hogy csak most jut eszembe. na mindegy

akkor mindenkinek a legközelebbi viszontlátásig

1 komment


2009.11.28. 04:51 Tvili

pár arc bemutatása a történetből 2

Shanghai egyik leginpozánsabb kertjében a YüYüan Gardenben. Tényleg gyönyörű aki itt jár muszáj elmennie ide

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

még mindíg a kertben az ott lévő zegzugos folyosós tavas háttérrel, hmm..... és az idő is milyen jó volt még akkor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

haaarrr haaarrr haaarrr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

megjött a hideg, nincs mit tenni. Duplapulcsi és nagykabát

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

azon a bulin ahol Lobo bebokszolta az ajtómat. Épp ápolom a kubai kapcsolatomat:D:D:D

el kell mennem abba az országba:D:D:D:D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pelajo születésnapjának vendégei közül néhány. Hajrá feketeafrika. Nagy fekabradörök, Pelajo a piros mezben éppen fényképezős, 24 éves lett isten éltesse...

csak hogy lásstok, a szakál után is van élet az arcon:D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

heppi börszdéj Pelájópapa :D:D:D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a csütörtöki westgate-i kajálásunkon. Az arckifejezés a vizsgák végének tudható be. Remekül tükrözik a lelki világomat:D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ezen a kpen a kampuszon belüli egyik kedvenc helyem a csirkés hely remek marketingje látható. Ez kérem szépen kő kemény csinglis (csájníz+english). Az angolul nem tudó kolégágnak a fordítás a következő: "Megveszi Hamburgot (alany miért is kéne), kiszálítja a teát tejjel.

 

a legfelső nagy jel-买  jelentése venni. Alatta a fehér csíkban még számomra is kínainak tűnő kóreai írással. Azt nem tudom elbaszták e, kóreaiul nem tudok, de gyanítom hogy azt is.

Szólj hozzá!


2009.11.10. 04:32 Tvili

az új reménység

A StarWars-os címet csak azért adtam hogy ezzel is jelképezzem készülök elhagyni a lustasági fázisomat és ezzel visszatérek a blogírási rutinhoz.

Szóval mikor is volt az előző bejegyzés? Már nem is tudom pontosan de még valamikor októberben és a születésnapom előtt. Mondjuk hogy 27-én. Ma van november huszon-hatodika szóval nagyjából egy hónap elszámolni valóm van. Persze történt rengeteg minden, annyira azért nem sok de akkor kezdjük akkor az elején. Ugye azt már mondtam hogy fel vagyok iratva a shanghai magyarok levlistájára és így szerencsére az unalmas és néha hajtépő informatikus vitákon kívül kapok egy két érdekes információt is. Így jutott el hozzám az az üzenet is amit egy bizonyos Halász Róbert küldött fel a listára. Robi az egyik shanghai egyetemen tanul és a frissen idén alakított SISO(Shanghai International Student Organisation) nevű nemzetközi diákszervezetnek az elnöke. Ez a szép szál magyar legény egy fergeteges ötlettel állt elő mégpedig hogy szervez egy elő Halloween partyt de nem is akár milyet. A parti 30-án volt pénteken egy nappal a születés napom előtt és az igazi parti előtt így hát eldöntöttem, hogy elmegyek mert egy kis alapozás azért ugye nem árt. A srác leszervezett egy hajót, ami a Shanghait kettészelő HuangPu folyón szelte a habokat. Na ezt most nem fogom tudni normálisan elmondani de majd a képeken remélem valamennyire érzékelni lehet a fílinget. Képzeljétek el hogy egy folyón vagytok egy háromszintes hajóban ahol OpenBar van (vagyis ingyenpia) és a tetőszint nyitott a Dj eszeveszett jó és a hajó két oldalán a kilátás a ködös-felhős Shanghai legdurvább felhőkarcolói. Rádaásul velem jött a múltkori statisztálkodáskor megismert György Zoli is és rengetegen az ő egyeteméről. Mindenki külföldi volt (amit csak azért emelek ki hogy mutassan a parti színvonalát mert az idegesítő kínai személyzeten kívül más idegesítő kínai nem volt jelen) a hajón és szinte kivétel nélkül mindenki jelmezben is volt. Farkasembertől kezdve a playboynyusziig minden volt a parketten, miközben a folyó fölött fujdogáló szél kapott bele a részeges drakula köpenyébe és ment a buli ezerrel. Sajnos, mint minden jó dolog az életben, ez is végetért egyszer de nem keseredtünk el, mert utánna mentünk tovább a "G+" nevű szórakozóhelyre egy kis afterpartyra ahol szintén az 50 yünkós belépőért nyolc ingyenpia volt, én feleztem az árat egy csajjal (akit amúgy Shanyinak hívtak vagy hogy, valszeg nem így írják de sanyinak mondja szóval kicsit röhejes volt de legalább nagyon dögös) szóval 25 yünkót fizettem és 4 ingyenpiát kaptam. Ajjaj ez már nem is annyira jó mi?:D

következő nap iszonyat vergődés és szánalom ágyban-ágyon kívül és mindenhol. De mégis sikerült felkelnem kilenckor. Összeszedtem darabjaimat és lementem a Trustmartba bevásárolni az aznap este esedékes partira. Vettem söröket, kólát, Icetea-t, műanyagpoharakat, gyertyákat, felespoharakat, fekete kartont (dekoráció) jah és kurva jó dekorációja volt Halloweenre az üzletnek de sehol nem láttam a polcokon majd rákérdezés után, sőt többszöri rákérdezés után sem tudtam elérni hogy adják el nekem. Ez eléggé felhúzott szóval egy nemes balkéz keresztbe jobbkész alulról fölfelé karlendítéssel megköszöntem az egyáltalán nem kedves, ocsmány, sárga eladónak a segítséget és folytattam a bevásárlásomat.(a kínaigyalázásomat nem igazán érthetitek meg otthoni emberek, sőt még gondolhatjátok is, hogy –„akkor mindek megy Kínába ha nem szereti a kínaiakat” – a felvetés amúgy helyes is ezért szánom ezt a bejegyzést ennek boncolgatására.

Először is ez egy összetett probléma. Kezdjük az elején egy kérdéssel. Miért ilyen olcsó minden kínában????? mert „rabszolgamunkában” dolgoztatják az alkalmazottakat. Ez rendben is van, mert ugye aki hülye azzal azt csinálnak a hatalmasok, amit akarnak és hát 2400 éves konfucianizmus ide vagy oda a tanulás szeretete azét nem nagyon ragadt rá a helyi őslakosokra. Ha nem tanulsz, akkor ugyebár nem csak, hogy műveletlen és tapló leszel de igazából semmi hozzáadott értékkel nem tudod növelni a munkád értékét így az egyetlen amit eladhatsz és amiből megélhetsz az az időd és a testi erőd. Lefordítva addig húzod az igát ameddig bírod. Namármost ezekből az emberekből rengeteg van Kínában ….. nem vicc százmilliós nagyságrendű számokban vannak ilyen emberek. Ezeket az embereket nagyon egyszerű megkülönböztetni a kultúrált kínaitól. Főb ismeretőjegyük az istentelenül ostoba, bamba fej amellyel képesek akár órákat is úgy eltölteni, hogy közben kezük könyékik az orrukban van (ez most nem szarkazmus ez így vanJ). Nem beszélnek putonghuát (ami a kínai hivatalos nyelv, én is ezt tanulom, gyakorlatilag egyes északi tartományok és a főváros kivételével sehol nem beszélik de mindenki érti (ha akarja):P ). Mocskosak és a legszakadtabb legigénytelenebb cuccokban kelnek fekszenek. A sarkukra ülve gugoló pozícióban képesek akár egész nap is tevékenykedni szinte bárhol és bármikor és bármit. Köpnek. Előtte undorítóan krákognak. Csámcsognak és meghatározóan viselkednek a külöldiekkel. Ebből az utóbbiból két változat van az egyik az, aki imádja a külföldit és ha van rá lehetősége csak azért, hogy megmutassa fajtársainak hogy ő mennyire faszagyerek is, odarohan a külföldihez, szélesre húzza az ocsmány Al Bundy féle aranysárga fogsorán a bőrt és azt mondja hogy HELLO!! Ezzel bebizonyította hogy ő bizony művelt és okos állat ugyanis képes volt 30 egynéhány év alatt elsajátítani ezt az egyetlen angol szót. Visszatérve a hordához hatalmas éljenzés fogadja és megtarthatja alfahími pozícióját. Vezérük sikere és a külföldi már már sirásba forduló reménytelen arckifejezésén felbuzdulva ők is meg-meg eresztenek egy-egy HELLO-t de ez már csak a távolból történik talán egy két integetéssel megspékelve és szigorúan kerülve a szemkontaktust. Egyes kínaiak ezt olyan szintre feljesztették, hogy például még jó multkorában állok a buszmegállóban, várom a buszt és egy lesötétített Audiban (kínaiak kedvenc bandázó járgánya) ülő szerencsétlen sikerrel végigvitte azt a manővert, hogy míg kb 90-el (lakott területen) végigszáguldott az úton résnyire lehúzta az ablakot és a nagy büdös teveajkait kidugva lenyomott egy HELLÓ-t és megeresztett egy Bundysárga mosolyt. Én teljesen le voltam döbbenve és magamban mély tisztelettel adóztam ennek a szerencsétlennek. Ez a number one, amikor először jársz kínában ezeket a figurákat kedvesnek és aranyosnak találod de egy idő után el sem tudjátok képzelni, hogy mennyire fárasztóak mert ezt sose mulasztják el megtenni ha éppen látnak. Ma szóbeli vizsgám után lementem a kantínba reggelizni, megkérdzetem az egyik lányt aki egyedül ült egy asztalnál a többi pedig elég mocskos volt hogy leülhetek-e. Erre ő zavartan és kerülve a szemkontaktust a székre mutatott és én leültem és elkezdtem tömni a fejemet. A lány nagyon zavart volt és feszenget, láttam hogy izzad is, elég mulattató látvány volt. Majd mikor befejezte fölállt betolta a székét és azt mondta, hogy igen nem viccelek…. HAVE A NICE DAY!!!!! majd sietős léptekkel elrohant mielőtt válaszolni vagy megköszönni tudtam volna. Na ez kiakasztó!! Nem azért mert jó napot kívánt nekem hanem mert úgy beszélnek hozzád hogy a legkissebb szándék sincs bennük arra hogy te is szóljál hozzájuk, ők csak szimplán szeretnék gyakorolni azt amit a suliban megtanultak vagy éppen felvágni a haverjaik előtt. Szóval tulajdonképpen te a szemükben nem egy ember vagy, akivel lehet beszélgetni, hanem egy „külföldi” aki mellesleg totál lehetetlen hogy tud kínaiul –meeeert ezalegnehezebbnyelvavilágon és senkinemtudja csakmikínaiak----- és itt érkezünk el a második fajtához. A legidegesítőbbhöz, ebbe a fajtába tartozik a mocskos sárga eladőnéni is akinek karlendítéssel jeleztem nemtetszésemet.

Az ebbe a csoportba tartozó kínaiak a konzervatív kínaiak (bocsánat…. minden kínai az így helyesbítek a szuperkonzervatívok) az idősebb korosztály főleg, bennük még él az 1843-as ópiumháború emléke, amikoris a kínaiak annyira el voltak már szállva maguktól hogy megüzenték az angol királynak hogy nyalj be tövig és felgyújtottak egy angol rakomány ópiumot és kivégeztek pár kereskedőt. (jó persze az sem volt szép dolog hogy tulajdonképpen rászoktatták a kínai lakosságot a keménydrogokra de hát az üzlet az üzlet ha nem kell ne szívd) amúgy meg nem is vagyok benne biztos hogy ártott nekik. Lehet hogy beszívva belőve még a kínaiból is valami emberszerű dolog lesz:D Mivel az angolok addigra már végeztek Napóleonpapával így épp nem volt mit csinálniuk és tudtak figyelni a távolkeleti érdekeltségeikre is. Ígyhát odaküldtek pár osztagot és csatahajót és módszeresen a következőt tették. Megálltak a tengerparti városok mellett felszólították a várost hogy adja meg magát, majd szarráágyúzták a várost, partraszálltak és aki túlélte azt előbb megerőszakolták majd lelőtték. Ezután felhajóztak a folyókon és ugyanezt taktikázták. A bambuszpajzsos lándzsás délkínai busmanhadtestek az ilyesztő katonai fölénnyel nem nagyon tudtak mit kezdeni, szóval hullottak mint a legyek. Anglia tulajdonképpen nem egész három év alatt szarrá alázta Kínát és azt kényszerített ki az Ég Fiából (a császár így hivatta magát) amit csak akart. Így Kína még azóta is nagyon meg van sértődve a nyugatra hogy milyen csúnyán elbántak vele és ezt nem felejtették el belenevelni az elvtársakba annak idején. Szóval ezek a kínaiak kb leszarják a külföldit. Ez amúgy tök jó mert legalább nem zavarnak és nincsenek láb alatt. Nade ha valamit szeretnél és épp nincs segítség a környéken csak ők………… Ők úgy döntenek, hogy azzal hogy átnéznek rajtad és nem vesznek tudomást arról, hogy ott vagy meg is oldották a külföldi vs. Kína problémát. Ezt annyira komolyan mondom hogy pl amikor múltkor vásároltam meg akartam kérdezni a kínai pappert mellettem, hogy a mosópor amit épp tartok a kezemben jó-e fehér ruhákra is vagy csak szinesekre. Mivel többszöri tiszteletteljes megszólítás után sem reagált úgy döntöttem hogy megkerülöm és a szemébe nézek és megkérdezem. Megkerültem a szemébe néztem és láttam hogy a félelem csillog benne és ezt mondja- úúúúúristen ez mindjárt meg fog szólítani—szóval kerülő manővert alkalmazva átnézett rajtam miközben én folyamatosan mondtam hogy, elnézést, hahó, legyenszives, kérem, nemtudná megmondani, stb stb………… elsétált mellettem nulla reakcióval. Ez a fajta kínai magában eldöntötte és teljes szívvel hiszi, hogy a kínai olyan csodálatos egy kultúra és annyira tökéletes, hogy képes volt kitermelni ezt a gyönyörű nyelvet (ami mellesleg a leg ötlettelenebb és együgyűbb nyelv amit valaha is tanultam—nylevtan 0 és 400 szótag van benne összesen ami azt jelenti hogy egy szótag jelent 50 000 dolgot- mintha csak konfúciusz és a haverja sétáltak volna és megnéztek volna egy követ és a haver azt mondja te hívjuk ezt „shi”-nek, nade már vagy 22 dolgot shi-nek hívtunk ma…..áááá na nem baj legyen ez is „shi”)a kínait, ami lám a legnehezebb nyelv (szerintük- szerintem a franciaJ ) a világon és az teljes képtelenség, hogy egy barabár külföldi ezt meg tudja tanulni. Ezen a ponton nagyjából le is zárult a párbeszéd lehetősége.  Ha mégis kommunikálnak veled akkor egy undorító fanyarú és bokoszolni való ábrázatot vesznek föl amennyire tudnak lenéznek rád és az istennek se segítenének inkább bosszúból elküldenek egy rossz irányba vagy pedig megnehezítik a dolgodat vagy pedig egyszerűen nem foglalkoznak veled és elküldenek máshová. Ami valljuk be elég váratlan, ha úgy mész oda egy emberhez, hogy – „elnézést kérek, meg tudná mondani, hogy ……” -- . Na mindegy azért megkapta a magáét és ezzel tudni kell együtt élni kínában. Az emberek egy bizonyos részét leszámítva Kína attól még rohadt jó hely és iszonyat nagy buli.

 Szóval végül vettem kiskést és egy kanalat is, valamint a zöldséges részlegnél hirtelen elgondolásból vettem egy tököt is. A kiskés és a kanál utánna következett :P Úgy gondoltam hogy én ezt most majd kifaragom otthon és lesz töklámpásom. Hát végül lett is, utánna hazaérve elrendeztem a dolgokat és áthívtam Eifelt a görög csajszit aki egy kicsit neurotikus sztem, de legalábbis biztos nem normális. Erre két okból is gyanakszom. Egy- művész vagy festő vagy mifene, kettő- idejött Kínába művészetet tanulni és négy évig tervezi maradni. Jééézus ereje.

Na mindegy a nagy fekete kartonokból denevéreket vágtunk ki meg pókokat és az egyik nagy lapra megrajzolt egy boszorkányt amit aztán kivágtunk és felraktunk a falra a denevérek és a pókok kíséretében. Amíg ő rajzolgatott én hátulról megvágtam a tököt és a kanállal elkezdtem szépen lassan kibelezni. Mire készek lettünk már dél elmúlt jóval és éhes is lettem szóval megköszöntem a segítséget és nagy boldogan elindultam kajálni. Közben fölhívtam Mózest hogy hat körül átugrok hozzá a hangfalakért és készítse össze a dj szettjét (Mózes egy szenegáli srác már régebbóta itt van és otthon szokott esténként dj-skedni kurva jó arc és nagy fekabradör). Aztán kipakoltam a lakást elraktam a fontos dolgokat biztonságos helyre és az egyik ágyat kiraktam az előtérbe ahonnan a lift és az erkély is nyílik így kialakult egy rohadt hangulatos Lounge, bent a szobában pedig egy jó kis tánctér. Ezután kitakarítottam és felmostam a szobát majd míg száradt lementem pinpongozni és akit csak tudtam emlékeztettem hogy márpedig ma este buli van. Hétkor kezdtünk hivatalosan mert engedélyt kellett kérni a bulira (geci kínaiak, eddig sose volt így ahogy a nagy öregek is nyilatkoztak csak idén vezették be ezt a faszságot- na kössz ). Nehezen indult be a dolog de olyan 8-9 körül már elkezdtek szálingózni az emberek és elkezdték a vedelést is Mózi meg rettentő jól nyomta a zenét szóval kész underground lett az emelet. Ellentmondás csak ott van a dologban hogy a tetőtéren lakok a kilencediken, de ez nem baj mert isteni kilátás volt mind a szobából buli közben mind pedig az erkélyről parti közben. Kaptam viszont ajándékba egy vámpírköpenyt meg hatalmas szőrös párnát meg festményt Dove-tól amit a nénikéje csinált meg egy nepáli sráctól valami szerencsehozó fafaragást meg evőpálcikákat meg sört meg istentudja hogy mi mindent, de nem is ezek számítottak hanem az hogy ilyen iszonyat jó bulim még sose volt sehol. Egy dolgot sajnálok, hogy valaki hozott kínai páleszt aminek az alkoholtartalmánál már csak a szaga rosszabb és mint születésnapos mindenkivel koccintottam, ehhez még hozzáadtam az otthonról hozott megmaradt ágyas barack szilva vegyest és pár sört. Ami azt eredményezte, hogy olyan fél 11 körül már nagyon jól voltam. És úgy döntöttem, hogy nem feltétlen kéne behánynom a saját bulimon szóval inkább dedobtam magam Mandy szobájába és vámpírköpenyestül elszenderültem. A parti nélkülem is ment tovább és másnap sok panaszkodás is ért, hogy megérkeztek és a szülinapos már sehol sem volt, boccsa aki késik az így jár majd legközelebb a karácsonyi partin:D, Ami még nagyon flash volt, hogy mivel rengetegen voltak a folyosón kialakított kis teret ahol az ágy volt  (ez igazából tényleg egy kis tér szóval olyan mint egy kör alakú placc ahonnan nyílik az erkély meg az én szobám meg a lift és utánna folyosóban folytatódik) teljesen megtöltötték a bulizók és akik újjonan jöttek, ahogy kiléptek a liftből már a buliban voltak. Másanap kipihenten ébredtem, a szobám egyben volt, semmi zúzás, minden a helyén darabszámra megvan. Ezek után nekiláttam a takarítás kínzó feladatának de mire elkészültem már teljesen büszke voltam magamra és túlvoltam életem legjobb szülinapi jelmezes buliján.

Ezután elkezdődött a november, teljesen meglepő már másnap reggel elkezdődött és akkor még nem is nagyon tudtam, hogy mi vár rám ebben a hónapban. Leginkább tanulás, mert mint a tanárok nem mulasztották el felhívni a figyelmünket rá ZH-k várhatóak hamarosan. De azért történt még egy két érdekes dolog. Most lehet hogy nem tudok minden apró érdekességre visszaemlékezni de elmondom a legjobbakat (hmm hát nem annyira jókat de mindegy). Majd később ha beugrik még valami akkor másik blogbejegyzésben leírom.

The punch

Szóval egyik este elmentem Emivel (japán osztálytársam- lány) Xiao Ye-vel (tajvani kínai-ez egészen más tészta a tajvani kínai kultúrált normális figyelmes ember ők is röhögnek azon ami itt van nagykínában-fiú) egy japán csávóhoz aki szintén itt tanul de ő már házas ember és ezért bérel egy lakást nem messze a sulitól. A felesége elengedte hogy a munkája miatt tanuljon egy kicsit kínaiul és amúgy nagyon laza az arc. Szóval felmentünk a fószerhoz és a japánok főztek japán kaját és vacsoráztunk beszélgettünk meg idogáltunk. Ezzel el is voltunk egy darabig aztán a kitalálták hogy menjünk el karaokezni. Na ezt inkább nem írom le, elég borzalmas volt. Nem azért szeretek én danolászni de a legfrissebb szám is valahonnan a 90-es évek elejéről való volt így nem volt igazán érdekes a dolog. De addigra már jól le is fáradtam meg picit be is söröztem (nem nagyon csak picit). Így visszamentünk a kampuszra. Ez történt olyan hajnali 2-felé. Én teljesen fáradtan menni akartam aludni de a koli lépcsőjén ott söröztek a mongolok. Ekkor ezek hujjde megörültek hogy én ittvagyok mert engem kerestek és egész este nem láttak így most azonnal mennünk kell a nyugati kapuhoz sörözni. Én teljesen ellene voltam de a mongol hordák orosz és kazahsztáni erősítéssel elhurcoltak. És Dinara a kazah csaj még a kalapomat is ellopta csak hogy biztosak legyenek hogy megyek velük. Szóval elég rendesen betermeltünk a nyugati kapunál sörből és most komolyan mondom hogy rendesen. Otthagytunk valami 130 yuant és tekintve hogy egy üveg sör 6 yünkó és egy üveg az 600ml- akkor számoljátok ki hogy hány éves a kapitány. Szóval besörözött állapotomban visszatértünk a mongol hordákkal a kolihoz és akkor Dinara már vagy tizedik alkalommal lopta vissza magának a kalapomat és én megeresztettem (nem elsőízben de most már adjuk hozzá a sörmennyiséget is) egy erős SUKA!!! (ejtsd- szuka) felkiáltást ami oroszul annyit tesz RIBANC!!! Eddig mondogattuk mert ezt a szót ugye mindenki első nap megtanulta az oroszoktól de most a sör miatt máshogy tűnehetett és dinara épp menekült de visszafordult és bevitt egy gyönyörű lányos jobbhorgot a szám bal csücskére. Nem fájt de meglepett, ekkor neki is leesett hogy mégis mit művelt és bosszúm mérhetetlen erejétől megrettenve azonnal kiskutyapozíciót vett föl. Visszahozta a kalapomat nem győzött bocsánatot kérni, meg hogy ő milyen részeg és mindent megtesz nekem és stb stb…… Nekem ugyan nem fájt de egy kicsit játszottam a sértődöttet, élveztem a helyzetet na:D Plusz ez után ezzel halálra tudom szekálni. Kis boratszökevény:D

The Door

A kolinkba érkeztek pekingből srácok (latínók természetesen) meglátogatni venezuellai és kolumbiai bajtársaikat és a visszaestén rendeztek egy kis ivászatot ill söröztek meg brandy kóláztak. Nagyon jó kis 15 yünkós brendi van ugyanis a kisbótban és kólával elég kellemes és üt is rendesen. Nekem volt még egy üveg Jim Beam-em úgyhogy úgy döntöttem beszállok a bulejba és lent a lobbiban iszogattunk és dumálgattunk. Miután a mindenható trafikosnéni kirugott minket és elküldött a szobánkba (ilyet se láttam otthon de ez kína ez van) felmentünk az én szobámba és folytattuk az ivászatot meg zenéltünk és táncoltunk. Velünk volt az anoreksziás ősemberre emlékeztető Lubo aki Bolgár nem mellesleg és annyira jól volt, hogy meg is mutatta nekünk ő pedig dehogy fél a kilencedik emeleten az erkély korlátjába kívülről kapaszkodva tornászni egyet. Ezt nagyon gyorsan megtiltottuk neki és visszarángattuk az emeletre. Ekkor már megnyugodtam és folytattam a tevékenységemet fényképeszkedni és táncolni Jenával az észvesztő kubai csajszival, mikor látom hogy ez az istencsapása áll az ablakomban és fél lábbal már kint is van megint csak 9 emelet magasságban. Az idióta fel akart mászni a tetőre( másnap erre már nem emlékezett) és sajnos arra sem emlékezett hogy miért tette amit tett ugyanis épp jöttem vissza a szobámba amikor is látom hogy egy ponton be van törve a fürdőszoba ajtóm. A rohadék annyira részeg volt hogy ököllel egy lyukat ütött a fürdőszoba ajtómon ami mellesleg egy kb 300 éves pozdorja ajtó. Hogy #&@{#&@đđ|đ  és akkor  még finom voltam. Az ajtóval azóta sem tudtam mit csinálni és félek megmondani lent a portán mert nem akarok bajba kerülni holott abszolút nem az én hibám. De Lubo mondta hogy megfizeti ha számlát kapok miatta szóval nem aggódom csak rajta tartom a szemem.

Xi Tang &Mission Impossible

Ismét csak imádjuk a shanghai magyarok levelező listáját, mert a Guczó (Balogh Atilla) vezetésével szerveznek mindenféle kirándulásokat és együttléteket a magyaroknak. A csávó 15-éve él itt és mindent teljesen önkéntes alapon csinál. Puszi jár érte. Szóval velük tartottam egy vasárnapi kirándulásra Guczóval haverjával, Jegessel (informatikusok) és Nagy Simek Valentinnal( a magyar konzulátuson dolgozik most került ő is ide) Xi Tang csodás kis városkájába. Kocsival mentünk és shanghaitól kb egy óra út lett VOLNA, ha a kínai útfelújjítók nem kezdték el volna szabályosan lezárni az utakat mindenhol szóval megyünk megyünk megyünk és egyszer csak egy rohadt nagy fal az autópálya kellős közepén és nincs tovább. Na és ki van írva rá, hogy fordulj fel, mert itt mi most utat felújjítunk. Erre a hírre megmondjuk a GPS-nek, hogy akkor most tervezzé má olyat, hogy haladhassunk is. Erre szegény GPS harmadszorra is azt tervezi, hogy pedig mi már most itt átmegyünk. Ekkor kéne egy kínai gandalf hogy beálljon a fal elé az elmaradhatatlan – „itt úgy sem jössz át…” – szöveggel. :D Áthajtottunk pár szántóföld melletti földútun. Láttuk a kínaiakat rizst betakarítani meg pálinkázni hozzá. Véletlenül kétszer rátaláltunk két teljesen különböző kínai temetőre és harmadjára pedig a kínai filmstúdióra. Gondoltuk ha már ide hozott minket a sors akkor bemegyünk és megnézzük. Tanulságos volt, felépítették a 20-dik századi Shanghait egy naaaagy területen csak forgatások céljára. Épp vettek is fel pár filmet megnéztük a régi autó gyűjteményt amit szintén a filmekben használnak majd vissza a kocsiba és még egy kis autópályázást és GPS halálrafenyegetés után sikerült eljutni Xi Tang-ba. Maga a város leginkább velencére hasonlít. Folyó szeli át keresztbe kasul és mindenhol kis csatornák sikátorok és zeg-zugos folyosók vannak az elképzelhető legkalandosabb kocsmákkal, bárokkal, éttermekkel és üzletekkel. Ha Dóri jön ki hozzám ide tutira el kell mennünk. Lehet szobákat is bérelni több száz éves kínai házikókban a csatornára néző szobákkal. Be is néztem abszolút korrekt. Fehér baldachinos ágy. Nagy monitor internet és 100% csájna sztájl nagyon baba.  Nem mellesleg itt forgatták a Mission Impossible III-at. Azt a jelenetet amikor szegény homokos Tom Cruise felébred egy poros szobában és kapja a telefont hogy márpedig a feleséged most meghal ha nem teszed azt amit…….. erre ő lenyomja és kitör a szobából majd végigrohan a csatornákon hogy megtalálja a nőjét. Képeket most nem rakok fel mert az még pár napig tartana. Nincs olyan sok csak lassú a net mint a tetű úgyhogy majd tessék megnézni a filmet. Hazafelé is izgalmas volt. Akármerre indultunk vagy betontömbök voltak az úton amik azt mondták hogy nem mehetsz erre vagy egy nagy szájbaba#&@tt fal, hogy ott ők útfelújjítanak. A betontömböknek pedig csak annyi volt az értelmük hogy a normális kocsik nem tudnak átmenni. a kis kínai minyonkocsik és a nagy barkaszok simán vagy kikerülik vagy átmennek közöttük. Szóval pont az egyetlen olyan járműnek sikerült megtiltaniuk az út használatát, amelyiknek építették azt. Bravó Kína!!! Szóval mi már röhögtünk tehetetlenségünkben és vertük a GPS-t ami nyugtalanítőan azt jelezte hogy menyjünk át a falon. Egyszer pedig amikor ismét rávitt minket egy olyan útra ahol egy esti késes gyilkos is csak badigárddal merészkedni mászkálni aztmondta hogy már pedig mi itt most átkelünk.  Jah az még hozzá tartozik hogy ugye a folyók a város után is folytatódnak, ami nem meglepő viszont egy kanyargós és bonyolult mocsarat képeztek. Plusz szántóföldek között mert ugye a rizst is el kell árasztani valamivel. Szóval möszijő GPS  eldöntötte hogy mi bizony átkelünk, a hiba csak ott volt hogy elfogyott az út és a folyó felett nem volt híd……. satufék és hátraszaltó, jó kiadós anyázás, kiszállás, cigi, vissza kocsiba. Végül én mentettem meg a napot ugyanis megálltunk venni valami csokit meg üdítőt fél tíz felé a sötétben egy kis parasztboltnál- (jah azt adjátok még hozzá, hogy közvilágítás nuku szóval vaksötét van mindenhol és csak a kocsi lámpája ad fényt meg pár tábortűz messze meg a kunyhók meg házak meg boltok ha épp elhaladunk egy mellett.) a tulajdonos nem zavartatta magát kint billiardozott a bolt előtt a szabadba kirakott asztalon mi bementünk vettünk fizettünk majd vissza a kocsi felé leálltam és megkérdeztem tőlle az útirányt, persze nem beszélt putonghuát de amennyit megértettem a shanghai kínaiból meg a kézmozgásokból elmondtam Guczónak és így végül hazajutottunk. De amúgy nagyon jól szórakoztunk, sztorikat meséltünk vicceket, magyar zenéket hallgattunk a kocsiban és a csülköt emésztettük amit az egyik étterem teraszán fogyasztottunk el az esti vörös lampionokkal kivilágított folyó mellett. A legközelebbi program egy most vasárnapi kolbásztöltés lesz. Remélem odatalálok:D

És a legdurvábbat a végére hagytam, mégpedig a hideget. Egyik napról a másikra ugyanis hirtelen 10-15 fokot esett a hőmérséklet és megérkezett a tél. ez annyit tett hogy odakint 5-6 fok volt 60-70% páratartalom mellett ami azt jelenti hogy csíp a hideg mint a geci és bejut mindenhová, még a pulcsi alá is. Ez még elviselhető is lenne HA ismétlem HA  lenne KIBASZOTT SZÁJBAVERT FŰTÉS. De NINCS mert a jó komcsi elvtárs Mao Ze Dong nagyon okosan kitalálta hogy délen meleg van északon meg hideg szóval északra kell fűtés délre meg minek, hisz ott úgy is meleg van. Meghúzták a Jangce folyó sávjában azt a határt ahonnan délnek számít a dél és ahonnan központilag meghatározva meleg van. Pofa be a kommunista rezsim rulez. Az amúgy igaz is hogy délen melegebb van de Shanghaiban és még délebbre is nulla alá ugyan nem nagyon megy télen a hőmérő higanyszála de azért a 0-6-ig terjedő hőmérséklet tartomány sem egy kellemes dolog. Ígyhát  most a 9-dik emeleti csodás kis kérőm a szuper kilátásával együtt a kampusz talán (számomra mindenképpen) leghidegebb pontjává változott. Van vagy 10 fok a szobában ha épp hideg van (most szerencsére egy rövid időre visszatért a langyos őszi idő) és nekem mindenem lefagy. Duplapulcsi, sál és sapka a minimum amit viselek a szobában tartózkodás alkalmával és a légkondi meg megy ezerrel fűtő fokozaton. De azóta beszereztem egy kis elektromos hősugárzót meg fűthető ágybetétet szóval az estéim legalább nyugodtak és melegek. Ha mindent magamra irányítok persze. A fűthető lepedőt meg nem tudom hogy ki találta fel de egy marhanagy nóbeldíj járna érte a csávónak. Ja és ideutazásom előtt beszereztettem szüleimmel egy hálózsákot is. Isten áldja meg az eszemet miatta. Nélkülözhetetlen. Geci hideg van.

Így hát el is döntöttem hogy a téli nagyszünetünkben lehet fogom a repjegyemet és hazajövök látogatóba a családhoz barátnőhöz meg haverokhoz. Január 8-tól Március 1 ig szünet lesz, és mivel ez az év leghidegebb időszaka ezért úgy döntöttem ezt a részét fűtött helységben akarom eltölteni. Még semmi nincs lefixálva de repjegy van és szándék is úgyhogy majd meglátjuk.

 

na mindenki legyen jó és köszönöm kitartó figyelmeteket a blogon. Most hogy vége a zh-knak január első hetéig megint nem lesz semmi vizsga és így én is megpróbálok aktívabban beszámolni shanghai életemről.

mindenkinek hatalmas csók és ölelés a most nem annyira fagyos Shanghaiból

1 komment


2009.10.21. 10:45 Tvili

Rendőrség, Táska, Csapó

 

Háááát szevaaaasztok ...... kedves barátaim és ellenségeim (csak vicceltem azok nem olvassák ezt ha vannak egyáltalán). Szóval elég rég írtam megint és ennek egyetlen oka van. Nevezetesen hogy lusta vagyok de elég is erről ennyi, nem ragozom. Ne ilyedjetek meg a címtől sem, nem csuktak le (még)-( nem találják a testet bruhahha:) Hmmm szóval az elmúlt héten történt velem egy s más. Meg is osztom veletek. Az egyik legizgalmasabb dolog pénteken volt. A pénteki utolsó óránkat átrakták csütörtökre, így csak egy órám volt. Óra után caplattam visszafele a kolink épületébe amikor már pont a bejárat előtt elkapott a kedveslaosör. (az irodában két laosör van az egyik egy kövérkés kedves nőci - ő kedveslaosör - a másik pedig egy nem annyira kedves kifejezetten hasonlít az otthoni pult mögött ülő bürokratabanyákra - ő a nemolyankedves laosör / bunkólaosör) Kedveslaosör nevéhez híven igen kedvesen megkérdezte, hogy van e programom délután. Mondtam neki, hogy nincs, erre ő nagyon boldog lett, merthogy neki nemrég szóltak a rendőrakadémiáról hogy szükségük lenne két laowaira(=külföldi). Kérdeztem mit kéne csinálni? Azt mondta (kedvesen), hogy a rendőröket készítik fel a következő évi Világkiállításra és angolul kell megtanulniuk, hogy a külföldieket majd azzal irányítsák mindenfele. Én meg néztem nagy szemekkel, ugyanmár ne én tanítsam a shanghai rendőrséget angolul. De szerencsére csak annyiról volt szó, mint elmondta később a laosör, hogy beszélgetni kell velük ill ők beemutatkoznak és nekünk meg nézni kell a kiejtésüket meg bíztatni őket, hogy nagyon jók és ne féljenek beszélni. Ezeket igazából mind nem is laosör mondta hanem Dany-kapitány de rólla majd később.

Szóval elmentem kajálni, ahova csatlakozott hozzánk Lyny is és mint később kiderült őt is elkapta kedveslaosör szóval vele együtt mentünk a rendőrakadémiára, ennek azért is örültem mert az eredeti választása a laosörnek Marta a lengyel lány lett volna csak az a baj hogy ő már vagy 5-6 éve kínait tanul és tolmácsol is szóval lebeszélte volna a hajat is a fejemről és szóhoz sem juthattam volna mellette (Angoul she would have speak my ass of in chineseJ). Épp a nyugati kapunál kajáltunk, pont befejeztünk és hátradőlve emésztettünk amikor jött a laosör telefonja hogy ittvannak értünk a rendőrök. Nosza vissza a kampuszra a koli elé. Ott várt ránk a rendőrautó és egy fiatal rendőrsrác aki szintén nagyon kedves volt és még angolul is beszélt velünk egy kicsit. Odafele az úton eldumálgattunk mindenféle témákról, persze az egyetlen értelmes témánk mi is lehetett volna más mint Kína. Már úgyis megszoktuk hogy a kínaiakkal csak kínáról lehet beszélni szóval nem is volt baj. A rendőrsuli itt volt szerencsére a mi kerületünkben csak még kíjebb szóval nem mentünk olyan messzire de azért közel sem volt, ha mi lakunk a világvégén akkor a rendőrsuli még egy olyan 10-20 kilóméterrel kíjjeb van a semmiben. De egész normális volt, felvezettek minket egy irodába ahol jelen volt a kommandó parancsnoka meg a járőrök parancsnoka. A kommandó parancsnoka egy komoly és higgadt ember volt, a nevét sajnos nem tudtam megjegyezni mert nem fosta a szót és csak azt mondta el amit fontosnak érzett. Ehhez képest a járőrök parancsnoka Danny kapitányJ hát ő sztem pályát tévesztett mert inkább egy bohócra hasonlított. Mármint nem küllemben, küllemben nagyon is rendőrös volt, hanem abban hogy be nem állt a szája és összefüggéstelenül beszélt mindenről ami éppen az eszébe jutott vagy épp tudta hogy angolul hogy mondja. Tanult angolul és beszélt is de az angolul beszélő kínai még rosszabb mint aki nem tud mert aki tanulta és van önbizalma az azt hiszi hogy beszéli a nyelvet és begyorsít mintha tudná hogy mit mond. A helyzet az hogy ilyenkor azt hiszik a sebesség felülírja a kiejtést és a nyelvtani szabályokat és összefüggéstelen szavak keletkeznek amiknek semmi koherenciája nincs. Mi meg csak röhögtünk Lynyvel és nagy mosollyal az arcunkon bólogattunk meg válaszolgattunk. Megpróbáltuk kitalálni, hogy mégis mi a fenét akarhat Danny kapitány és nagy mosollyal beleegyeztünk mindenbe és rábólintottunk arra amire tudtunk. (lehet hogy amúgy ez a technikájuk, hogy rávegyenek bennünket dolgokra) Elmondták a feladatunkat közben a kommandóvezér megkínált minket teával és le is ültünk dumálgatni. Aztán Danny kapitány odaviharzott és kioktatta az elég türelmetlennek tűnő kommanót, hogy a küldöldi az nem iszik teáát, az kávét iszik kéremszépen. Nagy boldogan előhúzott a fiókjából két filter instant nescafét, hogy ő készült. Bár furcsának tűnik a szitu én azért hálás voltam neki érte, mert szeretem a nescafét és a zöldteára bizony ráver egy ilyen ajánlat egy dél körüli időpontban. Na mikor már kibeszélgettük magunkat és megnézegettük Danny kapitány kézikönyvében saját országaink zászlaját ami szintén megvolt neki annak jeleként, hogy ő mennyire nemzetközi levittek bennünket a terembe ahol kb 50-70 megszeppent elsősnek tűnő egyenruhás rendőr volt. Húúúúúúúúú jönnnek a laowaiok most mi lesz. Hát semmi. Danny kapitány kiállt a pódiumra és most látni lehetett, hogy mennyire is illik hozzá ez a szerep, mármint a bohócé. Nagy karmozdulatokkal, gesztikulációval, hangjátékkal dolgozott. Inkább mondtam volna rá, hogy szónok mintsem rendőr. Elmagyarázta, hogy nem kell félni és tegyék el a fegyvereket mert kedves külföldi kollégák azért jöttek, hogy az ő angoljukat gyakoroltassák velük. Erre még nagyobb lett az izgalom mert persze senki nem mert beszélni. Aztán Danny kapitány (=DK) megkért, hogy álljak ki eléjük és mutatkozzak be, mondjam el hogy miért vagyok itt és kérjem meg őket, hogy mutatkozzanak be nekem. Szóval akcióba lendültem. Nagyon lassan és érthetően elmagyaráztam ki vagyok honnan jöttem, édesapám rendőr nem kell félni tudom, hogy mit csinálnak és megigértem, hogy nem bántok senkit (ha jól viselkedik hehehe). Bemutatkozott nekem egy csomó rendőrlányka és rendőrfiúka (akik kb átlagban 10 évvel voltak idősebbek nállam) de mindegyik úgy állt előttem mint egy kis elsős. Szégyenlősen kezeket tördelve és a nagyonrövid bemutatkozás után kivéve pár esetet amikben tényleg viszonylag jól beszéltek angolul, rohantak vissza a padjukba hogy belevesszenek a tömegbe és ne kelljen szerepelniük. Na ennyit az EXPO nagy reménységeiről ahová 7 millió látogatót várnak a jövő évre. Hajrá Shanghai Police én veletek vagyok. A csoport másik felének Lyny mutatkozott be és beszélgetett velük. Neki valahogy könnyebben nyíltak meg, lehet hogy azért mert Lyny amúgyis ázsiai vérből van, barna a bőre és kb a derekamig ér. Így lehetett a rendőröknek némi felsőbbségérzésük. Én általában egy lépcsővel lejjebb álltam, hogy ne legyen annyira zavaró a különbség, de ezek szerint az volt. Aztán a DK-vel beszélgettem amíg Lyny beszélgetett és nagyon kedves volt. Megigérte, hogy körbevisz majd a következő alkalommal a börtönön ami a fal másik oldalán volt meg hogy ő mennyire jó barátom és minden. Még azt is mondta hogy ha bármilyen vízum problémám van csak nyugodtan hívjam és segít nekem, azért nem rossz dolog ha Danny kapitány barátja vagy ugye? ;P. Aztán ki kellett állnom a rendőrök elé és elmondani nekik kínaiul, hogy nem kell izgulni ugyanis az angolukat több mint kielégítőnek találtuk és csak így tovább és sok sikert az EXPO-ra majd elhagytuk a termet. Még visszamentünk az irodába és DK-vel dumálgattunk egy picit aki láthatólag nagyon élvezte, hogy az irodában csak ő beszél angolul és mindenkinek oszthatja az észt. Balszerencséjére mi is beszélünk kicsit kínaiul szóval azért mással is dumálhattunk. Aztán az egyik kedves rendőrsrác visszavitt minket az egyetemre. Még megkértük indulás előtt hogy csináljon róllunk néhány fényképet, ahogy a rendőrautóban ülünk (nem tudtuk kihagyni, hogy ne örökítsük meg magunk egy kínai rendőrautóbanJ). Visszafelé az úton még körbevitt minket a Meilanhu lakótelepen (美兰湖=Gyönyörű lótusz tó) Ami hatalmas sík területen temérdek európai stílusú villát tett ki, hotelt iszonyat nagy golfpályával és zusammen szép környezettel. Igaz három napi járóföld a belvárostól de, de ahogy elmesélte az 5 millió RMB körüli villaárak hatására rájöttünk hogy aki ide költözteti a famíliát annak bizonyára teli szállításra is. Muszáj ugyanis a buszjárat még nem ért ki ideáig szóval vagy kocsi vagy semmi.  Még egy istenverte középkori várra hajazó modernnek beállított istencsapása is bekerült ebbe a kísértetfaluba (ja merthogy minden megvolt utcák játszóterek boltok üzletek, csak éppen az emberek hiányzotak, ördögszekeret görgetett a szél és kísérteties kacaj hallatszott a hátunk mögött). És persze volt Outlet, gondolom azon a gondolatmeneten haladhattak mint otthon, ha már kint van a picsába akkor rakjunk oda egy outletet isJ

Otthon persze eldicsekedtünk mindenkinek hogy rendőrautóban ültünk meg hogy milyen kafák vagyunk, nekem külön jól jött hogy Danny kapitány ennyire kedvel. Ki tudja lehet hogy még szükségem lesz arra a vízumsegítégre az év végén;P

 

Másnap Crisseel elmentünk a Qipu (csípu)  útra ahol a hatalmas hamisítvány és másolat boltokat lehet látni és találni. Én egy oldaltáskát terveztem venni, de el kell hogy mondjam, hogy hatalmas lelki erő kellett ahhoz hogy ne költsek el minden egyes fityinget ami a zsebemben van. Végül vettem egy ooooooooooooooolyan gyönyörű bőr oldaltatyót 120 yuanért mint egy álom. Vanger hamisítvány de tök eredetinek néz ki, és mint kiderült ez egy híres svájci márka is csak én nem tudtam rólla. De hát márkákban elég tájékozatlan vagyok sajnos ahogy ezt Szonja is kifejtette, bár kicsit durvábban J. Aztán elkezdődött az idegbaj. Criss olyan mint egy kibaszott lány. Lehet hogy csak az a spúr arab vére teszi de mindenhova bemegy mindent megfogdos és mindenre fitymál (amúgy ez taktika mert akkor könnyebb alkudni, ja itt alkudni kötelező a táskám eredetileg 220 yuan volt) és ez hosszútávon fárasztó meg persze nállam akkor már két táska volt és ez az állat meg mindenhova bemegy és el nem tudjátok képzelni hogy mekkora tömeg van itt. Ráadásul állandóan le kell rázni a cápákat. Na most akkor elmondom, hogy mi az a cápa. A cápa egy olyan különlegesen módosult kínai faj ami elpusztíthatatlan és mindenhol ott van. Főleg a piacok és ilyen fake marketek közelében. Azt csinálja hogy amíg a barátoddal dumálgattok és viccelődtök és nézelődtök odasurran melléd eléd mögéd egyszerre mindenhova, és előhúzza az ocsmány…….. nem nem azt hanem az ocsmány névjegykártyáját amint kicsi képek vannak guccitáskákról, armani öltönyökről meg rolex órákról és azt cöncögi neked a füledbe hogy : „hellú szűr dívídí waccs waccs bagy, very good kopíbag, du jú vant kopíbeg? – aztán amikor elküldöd a picsába hogy hagyjon már (ja mert tapad mint egy pióca és követ mint egy állat) akkor nem megy hanem folytatja, na ezt a kört lejátszátok olyan harmincszor közben legalább 7-8 hirtelen kanyar és gyors irányváltással megpróbáljátok lerázni de nem megy, néha sikerül elrángatniuk a boltjukba de mi már tapasztaltabbak vagyunk ennél. Aztán amikor látta hogy kopíbeggel nem tud megfogni elkezdi hogy – szűr hellúúú masszázs masszázs lédi lédi, dú jú vant szexitájm? – na itt általában már kurvára elegünk van belőllük, nem mintha nem értékelnénkhogy olcsó örömlányokat ajánlgat de kurvára fárasztó hogy kb már tíz perce követ egy csávó és vagy előtted megy vagy jön utánnad és minden bolt előtt megvár ahova bemész. Aztán ideáig nem mindegyik megy el de ezután ha még ezzel sem tud megfogni akkor jön a – hellú szűr has has hasis mrihuanna?”- na itt már felvesszük a támadóállást, megint csak az idő miatt ugyanis eddigre rájövünk hogy ő egy igen keményellenfél és ez marad rajtunk egész nap ha hagyjuk és elhajtjuk az összes kínai és angol káromkodásunkkal amit csak tudunk.  Első alkalommal amikor nagy csapattal jöttünk a Qipu útra akkor teljesen bezsongtak, és egy egész kis raj csapott le ránk. Annyira el voltak hivatva hogy pénzt szedjenek ki belőllünk hogy ketten bejöttek velünk a KFC-be ahova bemenekültünk és az egyik bejött velem meg egy másik sráccal a klotyóba és amíg pisáltam mögöttem állt. Mondjuk ekkor már szakadtunk a röhögéstől a haverral és megkérdeztem a srácot hogy nem akarja-e mondjuk kirázni mert ez már poén de utána díjjazva a kitartásukat dumálgattunk velük és elmentünk az idegesítő kis piti boltjukba persze jó sok nézelődés után de semmit nem vettünk.  Na szóval Crissel végigbolyongtam az összes létező kis putri boltot és mindent megnéztünk mindent lealkudtunk, amúgy egy büdös szót sem beszél kínaiul de úgy alkudik mint egy király basszus mindent levisz a legaljára hihetetlen. Tanultam is tőlle pár trükköt. Vett magának egy North Face hátizsákot aztán mentünk vissza addigra már esteledett szóval pont naplementében mentünk shanghaiban és sétáltunk a Nanjing lu ig (a shanghai Váci utca közel a főtérhez ahol a metró van) majd a végén jönnek a képek is rólla. Jah majdnem elfelejtettem, már annyira untam magam amíg ő épp teniszütőt vett magának hogy vettem egy fekete nyári kalapot ami megtetszett 20 yuanre alkudtam le de még így is mehettem volna lejjebb. De utána találtam egy 20 yuenest a földön szóval nem panaszkodom

A másik érdekes dolog ami történt velem az vasárnap volt. Már épp az ágyamban feküdtem olyan nyolc-kilenc körül mert viedóztam amikor kopogtak az ajtómon. Gyula volt meg Ladi és azt kérdezték hogy van e kedvem holnap elmenni egy forgtásra. Namármost ez így a shanghai éjszakában este kilenckor pizsiben egy elég meglepő kérdés volt számomra, nem erre számítottam na. Aztán elmesélték, hogy lent van az üzbég srác a Dov (Dovran) és mondta hogy felhívta az ügynöke, hogy kéne pár ember egy forgatásra statisztálni holnapra, pontosan négy és a Gyula meg a Ladi igent mondtak és megkérdeztek engem is. Én persze kérdés nélkül rávágtam hogy hát persze, hogy igen hogyafenébene. Aztán lementem Dovhoz és megdumáltuk a részleteket. Dolgom végeztével fölmentem és folytattam a filmet amikor egy fél óra múlva megint kopogtak a Gyuláék és kérdezték hogy akarok e menni mert hogy lemondták a 4 embert és csak kettő kell és nekik nagyon gyanús ez a dolog és inkább mégse mennének. Én meg tisztára heppi voltam hogy még szép hogy persze és áldottam a szerencsémet hogy még mindig megkérdeztek.

Másnap reggel korán keltem 5-kor. 5:30 ra már lent voltam Dovval a koli előtt megjött a taxi és bezuhantunk félálomban. Kiadtuk a parancsot hogy hova és végigszáguldottunk az ébredező Shanghaion. Meg kell mondjam hogy az éjszakai Shanghaihoz csak egy dolog fogható, mégpedig a hajnali shanghai. Gyönyörű, a városi autópálya felső szakaszáról láthattuk az úton a Shanghai sportcsarnokot. Hát az valami gigászi óriás, Lazán elférne benne négy a mi kis budapesti Szappanbuborék UFÓnkból és még maradna hely egy margitszigeti focipályának is. A várakozóhelyen összegyűltünk jó néhányan külföldiek és vártuk hogy megérkezzen a busz értünk. Én vettem egy standostól reggelit. Tészta összekeverve tojással és némi hússal és erőspaprika bele ez pedig egy lapon megsütve. 60 forintért vettem kettőt de mivel Dove nem kérte mindkettőt megettem, később kiderült hogy kurva jól tettem mert csak így voltam képes kibírni a napot. Felültünk a buszra, illetve én felfeküdtem mert ilyen buszt csak kínaiaknak gyárt az ember konkrétan nem fértem be az ülésre ezért nem igazán érdekelt ki mit gondolt végigfeküdtem kettőn. Ezután jött egy laza egy órás autókázás aminek a felét autópályán tettük meg (de még mindig a városban), ez a város GEEECI nagy. Már vagy egy órája utaztunk és még mindig nem akart elfogyni még mindig volt még mindig volt. (itt jegyezném meg hogy mi a teljesen átellenes oldaláról érkeztünk és az is volt egy órás taxiút, ja és ez még csak az egyik fele. a PuDongon még nem is voltam(PuDong, a Pu folyótól keletre fekvő városrész, mi PuXi-n vagyunk a Pu-tól  --hehe érted aputól…, na mindegy—nyugatra fekvő városrész. Apu meg lazán kettészeli a várost.)

Szóval megérkeztünk egy lerobbant poros piszkos raktárépületbe. De már jó sok busz áldogált ott. Beözönlöttünk és láttuk hogy nagyon Profin fel van állványozva. Vannak öltöztetők, italosztogatók, sminkesek. Aztán a fő teremben pedig felépítettek egy ilyen 19-dik századi báltermet aminek a közepére egy Boksz-ringet raktak és azon küzdött Donny Yan meg egy iszonyatosan izmos fehér srác. Nem viccelek ott voltunk reggel héttől este hétig és kb felvettek vagy fél perc akciójelenetet, nagyon durva hogy mennyi pepecs munka meg macera felvenni néhány jól bevitt balegyenest vagy felcsapottat. Én kaptam egy kalapot, egy „bohócöltönyt”, egy nadrágot övvel, inget, nyakkendőt és cipőt.    Alig hittem el volt cipőjük a méretemben, és elsőre, lehet hogy a ruháimat filmforgatáson kéne beszerezni kínában?hmm,mmm nem is gondoltam erre de lehet hogy ezt fogom ezután csinálni. Utána még szórakoztunk a vicces öltözetekben, fotózkodtunk a srácokkal aztán elkezdődött az unalom pokla. Így kívülről nagyon jól hangzik hogy ülsz és nem csinálsz semmit fél napig és pénzt kapsz érte, de az az igazság, hogy….  ááááá a faszt igazából kurvajó, de azért tényleg nagyon unalmas (legközelebb viszek tanulnivalót). Mi voltunk a gonosz fehérember a sorok között a nézőközönségen akik nézik és szurkolnak hogy a nagy szuperizmos kigyúrt boxoló kiüsse és szarráverje szegény kis Donny Yan kungfumestert. A film címe amúgy Ip Man 2. Bruce Li mesterének életéről szól meg arról, hogy hogyan kungfuzta le a fél világot hogy megmutassa hogy Kína milyen nagyszerű ország. Na de most komolyan srááácok. Elhiszem hogy a kungfu az milyenjó de a változatosság kedvéért mutatnátok már valami szinészetet is vagy, mondjuk egy kis történetet rakjatok két pörgőrugás közé. Na mindeg érdekes volt a rendezés csínját bínját nézni, meg ahogy sürögnek forognak az emberek mint például a rendező, aki nem más mint Samo Hong ( Szabi tutira vágja aki meg nem tudja ki annak elmondom hogy ő az a kövér kedves arcú bunyós Jackey Chen mellett a filmjeiben, meg volt valami sorozata is amerikában ahol rendőr volt és kungfúzott, talán valami Beverly Hills-es sorozata is volt, de én a Jackey filmekből szeretem és imádom, majd kérek autógrammot.) mondjuk ő nem nagyon sürgött forgott ebben két dolog is akadályozta. Az egyik az, hogy ő volt a rendező akinek dolga hogy utasítson mindenkit és legyen nagyon cool, a másik az a rettenet pocak amit a kedves kövér kungfús felszedett a hosszú kungfútalan évek alatt. Ez most jutott eszembe de tulajdonképpen pont olyan mint Bud Spencer, ő a kínai Bud Spencer. Aztán ott voltak a harcos koreográfok, edzők, kungfumesterek, világosítók, hangosítók, kameramanok, takarítók, törölgetők, volt egy külön srác akinek az volt a feladata hogy a fogvédőt tegye a boxoló szájába meg ki és vissza a pohár vízbe majd elmenjen és lecserélje egy tisztára. És a végére hagytam a kedvencemet, a füstös fiút. A füstösfiú egy geci állat. Az úgy volt hogy sárgával világították meg a küzdőteret és hogy az egész hely egy olyan kungfús-kínais-régies-selytelmes fényt kapjon füstöt kell fújni a termebe amit eloszlatnak és akkor a levegőbeni port megvilágítva az egész tér egy olyan sárga aurába borul. Namármost ezt jobb helyeken szárazjéggel oldják meg vagy valami hasonlóval, a kínaiak úgy döntöttek hogy füstölővel. A rohadt füstösfiú folyamatosan szaladgált és hatalmas füstgomolyagokat rakott az arcunkba, mi minden erőnkkel azon voltunk hogy ne fulladjunk meg és ekkor jöttek a habszivacslapos srácok akik elkezdtek legyezni hogy eloszoljon a füst. Szóval mire kibírtad a füstöt még bele is legyezik a pofádba. A durva az volt hogy még ki sem tudtál menekülni belőlle mert ha kimentél várt az autóút melletti szmog. Ez a nap egy nagyon durva tréning volt a tüdőnek, cafatokban lógott utána. Plusz kontaktlencse volt rajtam de végülis kibírható volt. Na de komolyan ha már nem kell semmit csinálni legalább ne füstöljenek akkor a semmi az legyen is semmi és én becsülettel elvégzem.

Kibírtuk valahogy aztán fel a buszra hétkor, nyolckor el is indultunk, kilencre meg is érkeztünk arra a helyre ahol felvettek minket és ahonnan már csak egy óra az út haza taxival. De mondtam a Dovnak, hogy én rohadt éhes vagyok és a többiek hívtak Blue Frogba úgyhogy menjünk el mi is. Dove beleegyezett és betaxiztunk a Shanghai Cirkusz melletti Blue Frogba és ettünk két Montana Burgert. IIIIIIIIIIIIISten az égben hogy milyen jó volt arra a szavak kevesek. Hozzá egy-egy korsó Heineken (amit nem túlzottan szeretek már), haaaatalmas relax, az egész megfejelve egy szelet csokoládétortával, de

bocsánat ennek külön bekezdés kell. A csokitorta azon a helyen saját sütésű és olyan sűrű finom édes csokoládé, hogy amikor a villádra veszed és beteszed a szádba az ajkaiddal gigászi erőt kell kifejtened a villa kivételekor, máskülönben a sok csoki rátapad a villára és nem enged. Minden egyes falat egy darab  menyország ÉS EZ NEM VICC.  Jobb mint bármilyen drog.   CSOKITOOOOORTAAAA ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ.

Tele hassal és tele zsebbel tértünk haza taxival ami után egy teljes és pihentető szuperalvás következett. Amúgy a tizenkét óra semmittevéssel 800 yuant kerestünk ami 24000- magyar pénznek tekinthető. Most legalább van miből megünnepelnem a szülinapom jövőhéten. Itt kínában ugyanis ha ünnepelsz szülinapot akkor te fizetsz. És eddig minden szülinapon ottvoltam mert meghívtak szóval illik most nekem csinálni a dolgot.

Beszéltem Dov ügynökével és mondta hogy mivel magas vagyok tud nekem modellmunkákat is találni meg azt hogy még lesz ilyen filmezés szóval akár még be is futhatok mint megasztár itt Kínban. A modelkedés amúgy jó lenne mert az jobban fizet, ott egy napra olyan 2-3000yuant adnak ami olyan 60-90 e forintnak felel meg. Akkor istenkirály élet lenne itt. Szóval majd most a héten csinálok pár fényképet és átdobom neki.

ezek történtek velem mostanában most pedig akkor jöjjön pár fotó a történések illusztrálásához:

 

 És akkor íme elkezdem, szóval ezzela járgyánnyal vittek minket furikázni, vannak még képek de nagyjából ugyanez mindegyik és nagyon szóval nagyon macerás feltölteni ide szóval tessék ezzel beérni most. Az oldalán a felirat Gong An= köznyugalom, közbéke.

 

 

 

Sajnálom a hülye fejet de épp Lynyvel vigyorogtunk valami komplett idiótaságon és orvul lefényképezett. Hülye helyzetben idióta fej, ez a tuti. Épp a zsandármobilban ülök.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A jó öreg David kapitány, sajnos most jöttem rá, hogy elírtam a nevét. Tehát nem Danny hanem David. Mindegy jó nagy bohóc a csávó de jó ha van az embernek egy rendőrkapitány barátja kínában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a Yanchang kamusz északi kapujáról készült. Igazából semmi érdekes nincs rajta. Ide érkezik be a busz ami a mi kampuszunkról visz be erre a kampuszra napi párszor ha épp szükség van rá. A magas épületek hátul sima lakóházak. Átlag shanghai lakótelep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na ezt akartam hogy lássátok, hogy értsétek miről beszélek amikor azt mondom hogy a kínaiak idióták. Most komolyan normális ember nem fest egy plázát vagy akármilyen gyufásdoboznál nagyobb épületet ilyenre. Sajnos ők megtették, nagyon beteg. Bántja a szemet és a lelket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

itt megint a rémálom épület egy másik szögből a belső kis utcákból. Miután bementünk muszáj volt azt is megmutatnom hogy ráadásul mi mellé építették ezt a hányadékot. Lehet hogy az volt a terv hogy két  ocsmányság kioltja egymást. Hát szólok nem működik a képlet madafaka még mindíg ocsmány. Remélem ez sem bírja a shanghai párás klímát és két év múlva lehet dózerolni mint a többit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csak egy szimpla zöldséges, lássatok ilyet is hamár otthon nem tudtok mi?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

boccs az elforgatott képért, forgassátok el a monitort vagy a fejeteket. Na szóval ez a fake oldaltatyó amit vettem 120 yuanért ami kb 3600 magyar forint. Egy drága svájci márka Venger de soha nem hallottam rólla. Állítólag ők csinálják a swájci bicskákat is. Nekem végülis mindegy mert tetszik, az eredeti olyan százezres nagyságrendben lenne. Amúgy nagyon elegáns és kényelmes. Még fogok venni pár tatyót asszem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha már az ember arra adja a fejét hogy hamis cuccokat vásároljon akkor, ne lepődjön meg ha mondjuk a puma az pumo vagy ha a Celvin Klein mondjuk............

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

amí Criss szórakozott a teniszütőjével én unalmamban vettem ezt a kalapot. Azóta is viselem és szeretem. Sztem jól néz ki és majd egy partibanis fel kell avatni. 20 yuan volt vagyis 600 forint de utánna találtam egy 20-ast a földön szóval igazából grátisz volt.:D:D:D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez már amikor mentünk haza a vásárlásból nagy nehezen. A képen láthatő épület a főtér egyik éke az általunk csak Batmanbuildingnek nevezett monstrum. Két kis szarvacskájával igen kellemes felhőkarcolója a látképnek. Este amúgy sokkal menőbb meg igazából este egész Shanghai sokkal menőbb, majd csinálok nektek egy esti sessiont is valamikor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pont a Nanjing lu (lu=út) bejáratánál elhelyezett szuperduper bevásárló központ mal pláza szörnyeteg mutánsóriás. a Képen az épület még folytatódik balra rendesen csak ezt az elejét kaptam le nektek hogy érzékeljétek a méreteket az oszlop/ember arányában. Ami itt nincs az nincs bakker, de komolyan. A világ összes divatcége képviselteti magát e szerény szentélyben. Ezt a seggedbe Westend

 

 

 

 

 

 

 

 

a Nanjing lu egy félreeső szegletében egy helyes kis presszó. Jó a narancslevük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a presszó belülről. Saját facsarású narancslé rostokkal meg mindennel. Igazán finom és harminc yuan=900 Ft. Nem drágább mint a Váci utca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apu horvátországi nyaralásunk óta szeret falakat fényképezni, ne kérdezzétek miért én sem értem. Lehet ez a korral jár, de mindegy is nesze fater elég durva fal. Nekem is tetszett, lehet hogy öregszem?:D a kép címe: Durva fal apunak

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Nesztek, akik szeretik az ilyen ősinek kinéző izéket. Az igazat megvallva nem vagyok oda a kőoroszlánokért. Sztem egyáltalán nem hasonlítanak ráadásul még csunyák is. Azoknak raktam akit érdekelnek az úgymond "kínais kínai" dolgok. Mellesleg semmi haszna, védi a házat a szellemektől és nagyon jól nyitja a sört.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leo 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na igen szóval reggelente ez van a metróban. Én éppen a tömeg hátában vagyok a képen és véreres szemekkel, habzó szájjal könyöklöm aki a közelembe jön. Oszotm a pörgőrugásokat. A tömeg valójában előllem menekül. Namáromst ez persze nem az összes csak őket tudtam elkapni. A nyolc kocsi fele ez ami most kiszállt és a három-négy lépcső egyikén próbálnak a felszínre kijutni. Én voltam olyan hülye hogy a fehér cipőmet vettem föl aznap, de csodával határos módon sikerült megvédenem és egy két barna foltot leszámítva jól van.

Tessék mit mondtál? hogy otthon zsúfolt a város és a metró???.......

 

 

 

 

Tessék srácok csak hogy lássatok ti is egy kis igazi metropoliszt. Jó mi? A gömbös torony a tetején az már Puxi vagynem nem tudom melyik pudon és melyik Puxi de a gömbös oldalon lesz az Expo az tuti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szóval panaszkodtok hogy Budapest zsúfolt? nem lehet közlekedni? büdös és koszos? bunkók az emberek és tömeg van? magasak az árak? Asszem méllyen nézzetek magatokba srácok. Kézkulcs, fel az égre és hangosan KÖSZÖNÖM!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

az utcáról is csak hogy legyen ez a fíling is. Ne már csak mindíg fölülről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megyünk  visszafele a vársárlásból és épp a csatornát átszelve a lemenő nap fényében úgy döntöttem hogy akarok pár képet a Batmanbuildinggel. A táblán a szöveg: amint a hídra érsz szájjá le oszt tójjad

amúgy ott figyel már a kalap is a zacsiban meg a friss tatyóm:D:D:D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ugyanaz csak szélesebben hogy ráférjek. Tessék forgatni...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

forgatni forgatni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a kanális és a naplementébe öltözött akármilyen felhőkarcoló. Batmanbuilding rulez!!!! ( A batmanbuildingnél már csak egy menőbb van. Mégpedig a sörnyitő building de arról majd egy másik blogban)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cowboy Vili még shanghaiban is megállja a helyét a naplementés jelenetben:):):)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

People's squere=Renmin Guanchang= Nép tere egy kora esti időpontban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

felhőkarcoló variáció egy témára. a téma: kerek bigyó egy rúdon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt kezdődik a Nanjing lu, a kép jobb oldalán az épület ami alig látszik az a nagy oszlopos gigász pláza. Még nincs igazából csúcsforgalom de már gyülekeznek. Este sokkal jobb mert akkor minden neon fel van kapcsolva. Itt is vannak cápák dögivel és hosszába a margitszigetihez hasonló kis vonatok viszik a sétálni képtelen balfaszokat és simán elütnek miután ledudálták a fejedet.

 

 

 

 

 

 

 

 

most komolyan csoda ha egy kicsit elpilledtem???

épp a W koliban pihenek egyet Joe-ra várva hogy menjünk vacsizni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

csak mert tudom hogy szerettek nézni cuncikáim:D:D:D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na akkor ennyi elég is volt a vásárlásból, jöhetnek vilmos első képei a filmsztárrá válás útján mint első statisztaszerepe a szuperkungfús filmben.

a sminkesek és fodrászok hada. Az én kevés hajammal nem nagyon volt mit kezdeniük az arcom meg úgy jó ahogy van szóval smink szóba sem jöhet. Ennyiben megúsztam a nagy átalakítást viszont......

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hát igen viszont bohócjelmezt kaptam. Egyesek szerint nagyon maffiózósra sikeredett de a saját véleményem, hogy belülről inkább éreztem bohócnak magam. De azért kicsit Capone papás lett m:D:D:D:d

tessék dönteni....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

na ja valahogy a sapi nem illett a képbe ezt le is cseréltem nem sokkal később

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mellettem szintén egy statiszta span. Akart egyet fotózni hát megengedtem neki:D aláírni aláírtam volna de a telón ez kicsit nehéz, Ki tudja egyszer talán még sokat érhet

 

 

 

 

 

 

 

 

Mellettem egy szintén statiszta orosz gyerek. Ő is nagyon gangszta akart lenni de Capone papát nem tudta überelni. aláztam vazzeee.:D:D:D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

már a belső rész ahol kialakították a küzdőteret és forgatták a filmet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

már közeledünk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

és már a bejáratnál állunk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a díszletként felállított terem főbejárata amúgy minden még a fa keretek is tiszta forgácslemez és kb két ütés és vége, nagyon jól megcsináltaák. itt is kevés képet csináltam mert mégiscsak egy forgatás volt, ha meglátták volna simán eltörték volna a telót és még ki is rugtak volna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nem a legjobb tudom, ez van

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a ring közepén áll a szuperizmos főgonosz és vele szemben nekünk háttal Donny Yan papa akit persze nagyon megver hogy az uccsó pillanatban minden erejét összeszedve feláljon és szétszedjen 120 kiló izmot. ugyan mááár bahh.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Capone papa már igencsak beleunt a semmittevésbe akkorra szóval beült fejedelmi székébe és figyelte a pórnép sürgését forgását

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na mi van kölcsön kell????????

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Lehet egyszer majd kérek tőled egy szivességet,..... ki tudja lehet el sem jön az a nap" .............:)

a fotelben fekvő srác na  ő Dov (Dov türkmén az apja anno a szovjetunióban a türkmén energetikai miniszter volt olaj gáz meg miegymás- nem lenne szabad összebaszni vele viszont havernak kitűnő), a csajokat nem ismerjük statiszták voltak. A kanapé mögött iszogató izomember a szuperizmos szuperfőgonosz.

6 komment


2009.10.20. 06:23 Tvili

Rendőrség, Táska, CSapó

 

hát mikor menjen el a netem ha nem épp a gigászi fotós cukormázas blogbejegyzésem közepette

sajnálom emberek egy napot mindenképpen csúszik a dolog.

 

1 komment


2009.10.13. 15:21 Tvili

a kínai kórház avagy a sárga veszedelem

Keves barátaim igen ahogy a címen is látszik kórházban voltam ma.

De nem kell megilyedni nem benfekvősre csak egy orvosi vizsgálatra mert aggódtam és meg akartam nézetni magam. Remek tapasztalatokkal és egy jó baráttal lettem gazdagabb.

De kezdjük az elejéről, Reggel felkeltem és kis késéssel bár de bementem az órára, az elsőre. Utánna hazaértem a koliba elolvastam anyám e-mailjét és úgy döntöttem hogy holnap úgyis más dolgom lesz így ma a nyakamba veszem a várost és felkeresek egy orvost. A már tegnap elkezdődött mérlegelések után ma végül a shanghai 10-es számú közkórházat választottam ami a belvárosi kampusztól van kb 10 perc sétára. De előtte pár szót a biztosításomról. Hát először is a kínaiak kapják be de tövig. Olyan méllyen hogy a másik végén kandikáljon ki. Most ezt még nagyon szivesen és szívemnek legnagyobb örömére ragoznám de kedves nagymamám és szüleim is olvassák ezt a szerény kis beszámolót szóval inkább megkímélem a szemüket az azonnali kisüléstől. Indulás előtt apám kérdezte hogy ne kössünk-e biztosítást, erre én persze azt mondtam amit minden értelmes olvasni tudó ember mondott volna. Hagyjad nem kell, az ösztöndíjba bele tartozik a biztosítás megírta az egyetem is. Nomármost itt had említsek meg pár szót az egyetem tájékoztatásáról. Ugyebár itt van egy diák aki repül lefelé kerekítve 9000 kilómétert hogy mindentől távol egy idegen országban töltsön el egy évet. Gondolná az ember hogy ez bizony magyarázatot követel hogy mire számíthat. Szerencsére már voltam egyszer Kínában így legalább felkészülhettem a következőkre, igazából engem egyik sem lepett meg számítottam rá de attól még felba**ta az agyamat.

Szóval a pontok:

1 - a tájékoztatás az egy éves tartózkodásra kimerült két A4-es papírlapban amiből egy egy cikornyásnak sem mondható lap rajta az Addmission Notice 40-es betűméretben, alap szabályok, feltételek, aláírások, elérhetőségek. Ennek a másik oldalán ugyanez kínaiul. A másik lapon egy féloldalas kép arról a kampuszról ahova végülis nem kerültem mert a másik kampuszra kerültem. Ezenkívül egy részletes leírás hogy hogy juthatok el addig a kampuszig

2 - az Admission Notice azt írta (szó szerint) hogy az ösztöndíj fedezi a: orvosi költségeket, a tanszerek költségét, a tartózkodási engedélyt, lakhatást, stb. Ehhez képest, megérkezésem után rögtön legomboltak róllam 700 yuant mégegy orvosi vizsgálatért (ugyanazért amit otthon már kétszer megcsináltam direkt az ő kérésükre) és a vízumért (amit már egyszer kifizettem otthon), 300-at a tankönyvekért, meg még kisebb tételekben erzét-azért. Megkérdeztem hogy visszakapom e a könyvekért a pénzt, a válasz NEM. Megkérdeztem hogy akkor mit jelent nekik a tanszerek költsége, erre elmagyarázta nekem hogy az a díj azért hogy látogathatom az órákat és az év alatt megírhatok három dolgozatot, valamint a tanterem használat díjja. (Ezen picit kibuktam) Aztán megkérdeztem visszakapom e a vízumpénzt. A válasz NEM. De ez már szeptember közepén lezajlott. Azóta sok víz lefolyt a Jangcén és egyensúly, csí, és madarak költöztek a lelkembe nem is gondoltam az adminisztráció istentelen elbaszottságára itt kínban és hogy nem tudják használni a kínain kívül egyetlen egy külföldi nyelvet sem. (pl egy kiírás részlete a faliújságon kiadva a nemzetközi iroda álltal:......a busz célja a meghosszabított egyetemi kampusz időtartam tízóra harminc perc mivel vége van három órakkor. ......  Na erről csak annyit hogy még az angol anyanyelvűek sem értették. A másik campusz neve ugyanis az utcáról van elnevezve ami pedig 延长路 Yanchang road, a yanchang jelentése meghosszabított, és az egyetemi nemzetközi iroda semmilyen akadályt nem érzett abban hogy az amúgyis hibás angoljukba még a kampusz nevét is szó szerint belefordítsák aminek totálisan semmi értelme nincs.) és akkor a

3 - as pont. Igen a biztosítás, gondoltam nem érzem jól magam felkeresem azt az irodát hogy világosítsanak föl mi a teendő ilyen esetben. Természetesen hülye nem vagyok nem bíztam a véletlenre és felkértem Ulug (a gét nem ejtik amúg török) barátomat hogy kísérjen el aki már régebbóta van kínában jobban beszél és járt már kórházban használta a biztosítást szóval profi a témában, hogy kísérjen el. Heh erre nem számított a kedves laosör (kínaiul tanár hangalaki átírásban), szóval előálltam a problémával, hogy kéne használnom azt a biztosítást. Erre megkérdezte hogy konfúciusz intézetis vagyok-e, mondom persze hogy. Erre ő, akkor nekem nincs. Azt hittem hogy ott helyben ráugrom és addig ütöm amíg lélegzik, ugyanis--- a kínai addig nem hajlandó érted egy büdös kisujjkörmöt sem mozdítani amíg sarokba nem szorítod vagy mondhat akármit amit elhiszel neki---- nade csillapodj háborgó lelkem. Ezért hoztam Ulut, most jött ő. Elmagyarázta neki hogy ez most nem jön be mert amikor ő itt volt neki is ugyanezt mondta és aztán kiderült hogy mégis van úgyhogy tegyen meg annyit hogy utánnanéz és kapcsolja ki az msn-t az irodai gépén. Erre bepötyögött valamit a gépben és mondta hogy inkább felhívja a másik kampuszt. Ja igen merthogy bár én itt vagyok az összes hivatalos ügyemet intéző iroda és ember a tőllünk fél órányira lévő kampuszon van a belvárosban :)- nem hiszitek hogy lehet mégy bonyolultabb? Na most figyeljetek.( mellesleg tök jó hogy van egy ilyen iroda itt a kolitól két méterre ha semmi haszna na mindegy ) Felhívta az illetékest kapcsolgatták ide-oda. Mire lettette és elmondta hogy nekem bizony ilyen biztosításom tényleg van de csak arra az esetre érvényes ha kórházba kerülnék. Vagyis csak súlyos esetben használható vagy baleset esetén (balesetbiztosítás). Na és pontosan ez az a dolog, amit ha még hozzácsapnak egy oldalt a tájékoztatóhoz azért BELE KÉNE RAKNI BASSZÁKMEG A KURVAANNYUKAT. Tehát amíg nem kötök valahogy biztosítást fizethetem a gyógyíttatásomat ahogy tudom és kínában ez kurvára nem olcsó (nem mintha máshol az lenne). Itt kitérnék a kínai kórházak azon kellemes szokásokra hogy köphetsz te vért, állhat ki egy villáskulcs a hátadból amíg nem fizetsz hozzád sem nyúlnak max kiraknak a váróból hogy ne azt vérezd össze. Na mindegy. Közben este találtam szerencsére a shanghai magyarok között egy orvost aki segített diagnosztizálni, tanácsot adott, megmondta hogy milyen vizsgálatot kérjek. Legalább nem teljesen hülyén mentünk oda.

A kórház egy külön történtet. Két hatalmas új épület és egy régi. A régi kb egy kistarcsai sztk-ra hasonlított a két új viszont kb a hilton volt. Volt kontraszt. Sajnos tudtam hogy mi van a kórházakban kínában mert anno 2004-ben fogászhoz kellett mennem és kaptam egy kis ízelítőt. Ez is egy ilyennek indult. Hatalmas tömegnyomor a regisztrációspultok előtt. A sor természetesen egy science-fiction fogalom számukra. Szóval nyolcvanévestől a kétévesig mindenki nyomja könyököli egymást, kiáltoznak üvöltenek egymással, viszik fel a vérnyomásukat, adrenalinjukat és szabályszerint ökölharcra mennek egymással hogy előrébb kerüljenek. Sztem ez egy ilyen előzetes szelekció kínában, aki be tud jelentkezni annak van esélye a gyógyulásra:D:D. Na valahogy megoldottuk. Aztán volt még egy regisztráció az emeleten. Persze megint kis tömegnyomi meg könyöklés. Az egyik kutyafejű han önmagából kikelve ordított egy 90 éves forma nőre hogy miért nem engedi be maga elé mert neki sokkal fontosabb baja van. Na ja tutira. De ekkorra történt valami csoda. Nem tudom hogy csak a tisztelettudó lélekjelenlétünknek köszönhetően vagy valami más hatására de a csávót elküldték a lépcsőházba hogy haljon meg és lenyugodott mindenki. Furcsán elcsöndesedett minden, és akkor igen... akkor megtörtént a csoda. Elkezdtek sort alkotni. Beálltak egymás mögé és türelmesen, egymással beszélgetve vártak. Utánna pedig valami jószerencse sorozat indult el. Egy házaspár beengedett maguk elé. Az orvosra nem kellett várnunk, azonnal fogadott, megvizsgált, kedves volt, ééééés beszélt angolul. woooow. ez azért durva. Utánna már azt hittem álmodom, vérvétel, labor, teszteredmény fél órán belül, visszamentünk még egy átvizsgálás és kész. Rendben fizettem érte de még nem is sokat 75 yüan volt a két vérteszt összesen ami nincs egész 3000 forint. A regisztrációs díjjal együtt volt talán 3000 forint az egész hercehurca. Na ha ehhez képest megnézzük hogy dolgoznak otthon ott inkább a pult másik oldalán megy a könyöklés, csak éppen a klaviatúrán vagy az asztalon. Ja és az új épületek teljesen tiszták felszerelve a legmondernebb laborokkal, olyan percízen és sterilen hogy azt hittem egy mikrocsippgyárban vagyok.

Szerencsére mindkét tesztem negatív lett, bár még kell majd egy csekapp <:)>. Aztán hazajöttünk, beszéltem Joe-val aki már lassan három napja valamiért nem beszél hozzám és nem köszön. Leültem vele és rávettem hogy adja fel ezt a bitch taktikát és beszéljük meg a problémát ha van egyáltalán. Szóval kibékültünk, aztán most itt vagyok írok mindjárt filmezek és szurkolok lélekben a srácoknak Ghána ellen.

 

na kipanaszkodtam magam a mai napra. Valamit még akartam írni de majd holnap eszembe jut és leírom.

bye

 

3 komment


2009.10.11. 15:44 Tvili

palacsintát sütöttem

Hát a tegnapi napom elég rendesen alakult. Voltam a szombati órán és meglepően egészen értettem. Pedig pont ezt az órát utálom a legjobban mert abszolút semmi közöm nincs ahhoz ami az órán folyik, de most meglepően étettem mindent és még hozzá is tudtam szólni. Számoltam az igaz-nemigaz, ugye-ugye beszólásokat és az ugye-ugye-ból volt csak 79 a másfél óra alatt.

Aztán feljöttem a szobába megírtam azt amit előbb írtam raktam föl pár képet. Felhívtam Olgát az orosz csajszit (moszkvai) elmentünk a Trustmartba bevásároltunk a palacsintához. Kajáltam egyet még ez előtt. Aztán elmentem konditerembe és edzegettem, már fogytam legalább öt kilót sztem és ha minden héten lejárok ötször ahogy elterveztem akkor elég druván fogok kinézni. Aztán hatkor fölszedtem Olgát Nyikát és jött még Xusa (-Xénia) is meg Dima. Csatlakozott hozzánk Ulu meg Mine is a török pár de aztán elmentek hotpotot enni másokkal még mielőtt megsütöttük volna az elsőt. Az első palacsinta szabályszerűen elszakadt és béna volt de utánna beindult a dolog. Hihetetlen de iszonyatfinom palacsintát sütöttem. Kettőt úgy fordítottam meg hogy feldobtam a levegőbe. Naaaagyon profi mi? Miközben sütöttem a csajok sürögtek forogtak körülöttem, Dimával jót szórakoztunk rajtuk mert kérdezgették hogy ez így jó-e meg azúgy finom-e, közben shifunak hívtak (=mester) szakácsot akartak mondani sztem ami chushi de nem baj bár felhívtam erre a tévedésükre a figyelmet ők eldöntötték hogy mesternek szólítanak én meg nem veszekedtem velük. Igazából palacsintát zabálhattam és közben három csinos orosz csajszi mesternek szólítgatott szóval erről ennyit. Egyébként külön érdekesség hogy amikor már elfogyott a tészta összekanalaztam az utolsó csöppig és a legeslegutolsó kanál tészta úgy folyt szét a serpenyőben hogy halál pontosan a régi NagyMagyarország térképét rajzolta ki. Nem tudom hogy ez valami jel-e vagy mi de mindenképpen örültem neki:D

Aztán visszamentem a szobámba Xusa elment futni a többiek is visszamentek a helyükre. Az volt a terv hogy elmegyek sörözni de senki nem volt hajlandó velem jönni szóval tervet váltottam és csatlakoztam Joékhoz akik a JJ nevű klubba mentek. Nem tudom mi volt ma de a külföldieknek ingyenpia volt. Ehhez mérten elég tisztességesen bemákoltam, amúgy maga a hely elég felemás volt. Nagyon modern igazi kis partibarlang telenyomva hangfalakkal mélynyomókkal fényefektekkel. iszonyat nagy dj pulttal, erős piákkal viszont a hatalmas hangfalarzenál ellenére volt kb ey 2x4méteres tánctér. Na kössz szépen, amúgy ez van minden kínai klubban, kis asztalkák amiket körbe lehet állni, hatalmas kényelmes bőr fotelek meg bárpultok és mindenki ül valahol vagy támaszt valamit és kockázik és iszik mint az állat. Tánctér meg van kb egy zsebkendőnyi. Nembaj azért élveztük. Akartam csinálni képet de a Predátorból vett kommandósjelmezt viselő szuperzsoldos biztiőr odajött és meglóbálta a kolbászújját az arcom előtt hogy nemnem-nem szabad mobiltelefonnal vaku nélkül iszonyat szar minőségű fényképet készíteni egy füstben szárazjégben úszó fényektől villózó, stroboszkóppal a szemedbevillógó partiról. De azért kettőt sikerült csinálnom fölrakom aztán szörnyülködjetek. Látni úgysem fogtok rajta semmit de legalább fent lesz.

na akkor jöjjenek a fényképek a palacsintáról

mostanáig ő volt a legkínaibb dolog amit itt Shanghaiban láttam. Ő meg pár haverja felváltva szoktak vakon hegedülni a ny-i kaputól a Trustmartig vezető úton a járdán a fák alatt. Nem valami jó de valószínűleg az olcsó és régi hangszer miatt. Amúgy még így is élvezhető

 

 

 

 

 

 

ezt kicsit kinagyítottam mert rossz a minősége. Sötétedés után már rosszul fényképez a telóm. Na a képen épp a Z épület egyik emeletének egyik konyhájában vagyunk a baloldali Xusa a jobboldali Nyika(ő a szibériai) mellesleg van egy kis Aliszás beutése sztem már ami a külalakot illet. Nem nagyon de valami hasonlít csak még nem jöttem rá hogy mi. Épp elkérte a serpenyőt mert annyira lenyűgözte a palacsintafeldobós megfordítós trükköm hogy ezen felbuzdulva ő is akart sütni egyet:)

 

 

 

 

igen igen még mindíg a palacsintára várunk. Baloldalon Dima, jobb oldalon Olga. amúgy nagyon szép nagy vöröses barnás haja van és szemüveget visel ami mellesleg nagyon jól áll neki. Valamiért most nyomit játszik. Elég rossz kép lett rólla, a haját is összefogta és a szemcsiét is levette. Nem kellett volna. Na mindegy köszönjük Emese.

 

 

 

 

 

 

a kis kuktáim megpróbálnak belekontárkodni a mesterúr főművébe a palacsintába. Mégpedig úgy, hogy megeszik azt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ez az uccsó palacsinta. Nem, nem ez az amelyik nagyMagyarországra hasonlít. Azt sajnos Dima elhappolta előllem mert valamiért hatalmas késztetést érzett arra hogy felfalja nagyMagyarországot. Szóval amint készlett és kiraktam a serpenyőből már le is csapott rá és tömte befele. Előtte természetesen elmondtam neki hogy mire hasonlít szóval tudta mit tesz. Na mindegy rá ezentúl figyelek. Lehet hogy valami baja van a magyarokkal?:D kis Borat

 

 

 

 

 

és a végén itt a mester, remélem nem kell senkinek sem bemutatnom a főszakácsurat. Nagy büszkén tartja utolsó palacsintáját amit később mérhetetlen jóindulatából a Xusa szobatársának adományozta amiért kölcsönkaptuk a serpenyőjét a szeánszunkra. És igen a kép szándékosan nagyobb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Xuska a pinpongos termünkben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ha a cica jóllakott dorombol, ahogy a kis kuktáim is tették a kiadós palacsintázás után. Puszi a hasukra:):)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyika elégedetten és jóllakottan üldögél az ablakpárkányon miközben jó szibériai ruszki szokás szerint a teáját szürcsölgeti egy fölöttéb igénytelen papírpohárból, de ez nem az ő hibája ne rójjuk meg ezért.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

csak lefényképeztem még a vásárlás alatt hogy emlékezzek hogy azért tud tiszta is lenni az ég még Shanghaiban is. De ne tévesszen meg azért általában durva szmog van. Az épület amúgy a kolink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A JJ klubb belül, a homályos alak aki épp belehalyol a lámpába és fekete kötött mellényt meg fehér inget visel az Ladi (Ladislav) a cseh srác

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

igazából ezt a képet a szememmel készítettem. Ezt láttam az ingyenpiáknak köszönhetően úgy két órával az elző kép után:D:D:D:D

2 komment


2009.10.10. 05:33 Tvili

pár arc bemutatása a történetből

dórimnak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

esti japán sörözés- Mizuho itt még józan, pár sör és pár koccintás után szinte cipeltem vissza a koliba:D de legalább tud inni. Két három sör és elkezdődik a takatakatakataka, sajnos nem tudok japánul de ő sem angolul meg kínaiul sem úgyhogy fordítanak nekünk de imádom. Nagyon cuki

 

 

 

 

 

 

 

 

Dima (Dimitri) az egyik kazah gyerek, épp a szokásos pálcán sülthusit zabálja ami itt az egyik kedvencünk, amúgy pekingi kaja ill északi eredetileg. Csak pár napja ismerem, valahol megbújt eddig. A másik kazah srác Aszet akiről már írtam jobb haverom amúgy. Mindketten a régi fővárosból Almataból jöttek

 

 

 

 

 

 

 

 

ÉS Íme Momo mellett Iszam a másik nag kedvencem. Libanoni srác aki franciaországban tanul mérnöknek. Most itt van tanulni meg szakmai gyakorlaton, igazából csak nyaralni jött saját bevallása szerint. Néha nagyon össze tudja szerencsétlenkedni a napját de kurva jó arc. Épp kajáltunk aztán magyarázott valamit.

 

 

 

 

 

 

 

 

És itt van Lyny is aki mint én a nyuszi évében születtünk szóval mi vagyunk a nyuszik (mások is vannak de mi jobb nyuszik vagyunk). Eredetileg maláj de már időtlen idők óta Angliában él (a családja Malájziában) tökéletes angol akcentusa van, meg nem mondanád ha csak hallod hogy nem angol. Illetve igazából angol is mert asszem megvan az állampolgárságia, de majd megkérdem. Nem egy kimondottan nagydarab csaj. olyan 160cm körüli lehet és a maga 37 kilójával egy orvosi csoda számomra. A csaj egy nagy fej egy pálcikán. Mellesleg ő is imádnivalóóó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 komment


2009.10.10. 04:57 Tvili

a mai tervek

Szevassz mindenki. A mai napon terveim vannak csak. Szombat van és ma is volt suli ledolgozandó a nagy 9 napos szünetünkből valamicskét. Na mindegy ez van szerencsére ma csak egy órám volt. Nemsokára végeznek az orosz csajok, Nyika (Veronyika) és Olga és megyünk a Trustmartba venni lisztet, tejet, tojást, sót és lekvárt,...... igen igen pontosan már ti is tudjátok hogy mi lesz ebből ma este. Hát palacsintaaaa:D:D:D Aztán van egy olyan ötlet hogy az ír csajokkal elzúzni egy ír kocsmába mert az egyik rugbymeccset akar ma nézni de a meccs hajnali egykor kezdődik kb szóval inkáb ivászat lenne belőlle. Még nem döntöttem el hogy megyek e, majd a palacsinta és a haverok számától és a hangulatomtól fog függni. Sajnos lecke is van rengeteg szóval lassan neki kéne kezdenem és ezen kívül még el akarok menni kondiba is ma.

 

na majd elmesélem hogy mennyi valósult ezekből meg, hogyan alakult ill mi adódott még hozzá.

Szólj hozzá!


2009.10.08. 20:36 Tvili

kerekes kutya a lámpámon , rákok, túl a sövényen és a kolim aminek a tetején lakok mint egy vámpír

 


Szólj hozzá!


2009.10.08. 20:04 Tvili

és megint elkezdődött

Először is szeretnék bocsánatot kérni hogy hanyagoltam mostanában a blogot. Igérem megpróbálok rendszeresebben jelenteni ezentúl. Szóval a mai nappal végetért a szünetünk ami 9 nap volt. Ezalatt a Kínai népköztársaság 60 éves lett ( isten életesse sokáig ), én söröztem jó párat, fejlesztettem a kínaimat és fejleszetettem a pinpongtudásomat, buliztam haverkodtam, filmeket néztem, hamburgert zabáltam. Szóval all together egy egész jó kis szünet volt. Holnap azaz már ma pedig reggel nyolckor óra, teljesen érthetetlen. Még most sem birom épp ésszel felfogni hogy miért pont reggel nyolckor kell osztani nekünk az észt amikor teljesen nyilvánvaló hogy fehérember agya 10 előtt nem fog és mindenki csak üvegesen néz a sok krikszkrakszra és próbál nem nyálcsorgatva nyitott szemmel szunyókálni. Ráadásul holnap után azaz szombaton is lesz a szuperkrézi tanárnővel lesz HÁL ISTENNEK CSAK EGYETLEN EGY DARAB óránk. A csaj az ujságolvasás órát tartja nekünk és számomra ő a legkövethetetlenebb. Állandóan harci pozíciókat vesz föl magyarázás közben és állandóan az igaz-igaz? ígyvan-nemígyvan? ugye-ugye? kínai verzióit ismételgeti töménytelenül. Elkezdtem számolni órán strigulákkal hogy hányszor mondja és hát egy órán belül 60 valahányszor csak az egyikből, tehát átlag percenként benyom kettőt a fent használt fordulatokból. Elég idegesítő, amúgy rájöttem a titkára is. Óra közben néha nagyot kortyol egy fém dobozból, szünetben odalopóztam meglesni hogy mi az és hát mit ad isten RedBull. Hasznos tipp..... soha a büdös életben ne adj kínainak RedBullt mert ha mindegyik ilyen gumimacivá változik és pattog a seggén fején nyakán és szupergyorsra veszi a tempót akkor a világnak vége.

A mai napom amúgy nagyon jól telt. Reggel tanulgattam egy kicsit, majd Iszam barátommal elmentem konditerembe. Ma a has-láb gyakorlat nap volt számomra úgyhogy én azt kezdtem. Iszam rendesen kifizette a 6 yuant a lerobbant konditeremért ahogy én is. Az elején még tisztességesen csinálta velem a gyakorlatokat. Aztán amikor rátértem a felülésekre húztam magamnak meg neki is egyet-egyet a puha szőnyegekből. Elkezdtem csinálni és mire befejeztem Iszam már édesdeden horkolt tőllem pár méterre. Úgyhogy amíg én edzettem ő kipihente a tegnapi szuperbuli fáradalmait. (délután háromkor) aztán kajáltunk én utánna meg még levezetésképpen pinpongozni (akartam). de nem sikerült mert levezetés helyett második edzés lett belőlle. Vettem pár nappal ezelőtt ugyanis egy saját pinpongütőt 40 yuanért. Beleírtam a nyelébe a nevemet a másik oldalára meg hogy Magyarország úgyhogy nagyon szeretem az én pici saját ütőmet. És úgy látszik viszonozza a szeretetemet mert tarolok vele. Csavarok, pörgetek, lecsapok és nyerek nyerek nyerek. Persze nem mindíg de átlagban jó vagyok. Sikerült elvernem két vietnámit vele, lehet hogy az otthoniaknak ez nem nagy cucc de ha látott már valaki vietnámit pinpongütővel a kezében nagyjából feldereng neki az a vérben forgó tekintet amit az amcsi filmekből láthatott csak a vietkong arcokon. A dzsungelben érzik magukat és minden külföldit válogatás nélkül amcsinak néznek és lemészárolnak. Na sikerült kettőt kiiktatnom de utánna persze mindíg jön a nagysrác és vérfürdő......

Utánna állni alíg bírtam, felmentem a szobámba, meleg zuhany és egy film. A film végére pedig úgy 11 körül már annyira jól voltam hogy úgy döntöttem lefekszem aludni. De valahogy mégsem jött össze, mert csak forgolódtam össze vissza és nem jött álom a szememre. Kinyitottam az ablakot és kikönyökölve végigtekintettem a fényárban úszó Shanghaion majd lefelé fordítottam a figyelmemet és láttam hogy még vannak jópáran lent a lépcsőkön dumálgatni. Szóval vettem magamra pizsigatyát meg trikót és lementem kicsit dumcsizni. Szerencsére ott volt Eifel a vicces nevű görög csaj Tesszalonikiből, vele már rég akartam dumálni mert ő művészetet tanul és fest. Volt egy ötletem hogy fesse ki a szobámat és élje ki az alkotási vágyát, nagyon unom már ezt a foltos és piszkos fehérséget itt a négy falon szóval akarok valami hangulatot csempészni a tetőtéri penthouseomba. Gondoltam hogy veszek valami színes ragasztószallagot és motívumokat ragasztunk a falamra valami nonfiguratívot vagy indákat vagy valami figurát. Szóval adott egy festő csaj adott egy művészbolt. Adva vagyok én és a kreativitásunk szóval valami biztos hogy ki fog sülni a dologból csak még nem vagyok benne biztos hogy mi de tuti jobb lesz mint ez a mostani fehérség

Annyi mindent akartam írni de most a Dóri is meg a Kata is írtak nekem msn-en és teljesen kiment a fejemből. Na de megvan, szóval vissza a normális kerékvágásba. Megvolt a szeptember és most kezdődik a tanulás vs. konditerem dualitás. Tanulás kondi meg kajálás. Kiváncsi vagyok ha egy évig csinálom mit tudok kihozni mindkettőből.

 

na most már tényleg semmi építő nem jut eszembe. megyek lefeküdni

legyetek jók ha tudtok és olvassátok a blogot. Komentelhetnétek is csak hogy legyen valami visszajelzés otthonról hogy tudjam egyáltalán kik olvassák. Szóval légyszi. elég egy megvolt olvastam... is:D:D:D:D:D

3 komment


2009.10.02. 17:50 Tvili

a szobám

1 komment


2009.10.02. 08:05 Tvili

egy ünnepi bejegyzés

Mindenkinek nagy Hello. Október másodika van tisztelettel jelentem és tegnap naagy 60-dik szülinapi ünnepség volt Pekingben, itt Shanghaiban is de mivel tudom mivel jár egy kínai tömegnyomor ezért bevallom lusta voltam és úgy döntöttem hogy nem megyek ki másfél millió bámészkodó kínai közé a szakadó essőben és inkább barátokkal figyelem a dolgok ktörténését a tévéből ami egy általunk nagyon szeretett étterem falán lóg hatalmas plazma kivitelben. Nostehát úgy nézett ki hogy én, Cody(amcsi), Joe(szintén), Benedict(holland), Nevy-Ruth-Sara és még egy akinek most hirtelen nem ugrik be a neve(írek), Olga és Nadja ( oroszok) és persze Lyny aki britt de amúgy meg maláj asszem, de Manchesterben tanul és állampolgár meg minden szóval britt ja és letagadhatatlan britt akcentusa van ami amúgy nagyon kellemes főleg az amcsik akcentusa után. Hogy Joet ne is említsem aki azon kívül hogy amcsi, ráadásul NewYorki, ráadásul olasz, és ezt kapjátok ki ráadásul zsidó. Szóval ezt adjátok össze egy amerikai Yenki olasz zsidó angol akcentus.:D:D:D Nem mondom amikor dumálok vele mindig a Keresztapa című trilógia jut az eszembe és azon jár az agyam hogy vajon mikor fog megkérni valami kis "szivességre". Vele meg Jamessel szoktunk amúgy Ultimate Alliance-t játszani a szobájukban. Ez egy X-boxos játék amiben négyen lehetünk egy csapatban és Marvel szuperhősöket irányíthatunk küldetéseken át hogy megvédjük a világot a gonosztól persze. Joe játszik Venommal (amit én akartam de ő mondta hogy azt nem választhatom mert az az övé kapja be akkor nem is kell:P), James Deathpoolal (aki a farkas movieból a végén a főellenség a szamurájkardos küklopsz lézerszemes teleportálós öngyógyítós szuperkatona) akit eléggé el is basztak a Farkas filmben mert amúgy egy hős és nem antihős és a szuperképességeit is jócskán felturbózták, na mindegy. Jómagam szerényen The Hulk vagyok:D:D és kb tankot játszom. Azért szeretem mert a Hulkkal nem jó packázni nagy zöld ostoba betontömb (kb mint egy fradidrukker) de lényeg a lényeg, ne baszakodjál a Hulkkal mert szupergyorsan lealáz. Szóval így döntjük romba fiatalságunkat Joe szobájában. Joenak van egy szobatársa Aset aki kazah rólla majd később, de fontos lesz. Szóval kajáltunk egy isteni jót, ettünk Gulaorou-t (édes savanyú disznó), gombát, Gongbao csirkét, csípős tofut, zöldségtálat vagy 8-9 különböző fogást. rendesen belaktunk de voltunk rá tizen szóval jó. Amúgy a pekingieknek üzenem hogy ez a hely a kedvencem és peking styleban főznek szóval visszahozza a pekingi időket. Egyétek a pekingi kosztot mert nagyon jó dolgotok van ott. Utánna vettem még egyet a már előbbi bejegyzésekben említett Oriós banános shakeből és elmentünk billiárdozni. Az is szuper jól sikerült. Utánna hazajöttem írtam dórinak és mentünk fel Cody lakására filmestét tartani. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott először hang nem volt aztán a film szart be aztán valami más mondjuk a dvd meghajtó nem volt kompatibilis azzal a laptoppal amibe bele akartuk rakni. De végül megoldottuk és megnéztük a Mulant amit én kölcsönöztem a srácoknak a szuper Disney gyűjteményemből. Aztán elmentem alukálni és felébredtem. Ma ma van de menjünk vissza még egy napot az időben 30-dikára és hadd meséljek a vérszomjas kínaiakról.

 

Szóval sok sok sörrel ezelőtt amikor még nem voltam ennyire fáradt és volt söröm is 30-dika volt. Essős szar nap mint itt Shanghaiban az ősz beköszöntével majdnem minden nap. A nap eltelt már nem tudom mit csináltunk de nem lehetett valami észveszejtően fontos mivel nem emlékszem rá. Na de este kicsit korán már fölmentem lefeküdni. Már a netezést is abbahagytam mikor hallom hogy valaki ordít egy rohadt nagyot az épületünk előtt aztán még egyet és millió hang egyszerre ordítozik kínaiul és futás lábak dobogása reccsenések csörgések. Menekülő emberek zaja. A történet még pár héttel ezelőttig visszanyúlik. Hadd meséljem el, vannak ugye a kazahok akik szerintem a legálatabb arcok az egész kampuszon, csak hogy egy példát mondjak van egy srác aki Aszet(Joe szobatársa) legjobb barátja. Jól kiegészítik egymást Aszet egy nyugis kiegyensúlyozott alak Aszim a haverja viszont hogy egy angol szlenggel éljek complete LOCO. Az ember tiszta őrült, azt lehetne mondani hogy 90 fokon ég a vére és az egész gyerek Rock 'n' Roll. Egyik bulin kinézett magának egy orosz csajt aztán amikor az orosz csaj lepattintotta (az orosz csajok nagy ribancok itt amúgy) nem tudta hogy kimutatni az érzelmeit nem tudta mit csináljon és tisztára begolyózott. Odament a lányhoz hogy megdumálja vele de a csaj egy másik srác oldalán volt asszem egy türkmén oldalán de ez most nem is lényeges. Aszim erre teljesen paff lett és belekötött a srácba hogy hogy képzeli hogy az ő kiszemeltjével mer őgyelegni. Aztán a csaj kapott két pofont meg egy rugást és a srác az oldalán persze le akarta állítani de erre Aszim kést rántott és a torkának szegezte hogy kinyírja de persze a többiek is akkor már észnél voltak és leállították Aszimet. Szóval Aszim egy kurva jó arc srác én imádom de nem ajánlatos vele kikezdeni mert angolt csak tőmondatokban beszél, kínait nem nagyon úgyhogy egyetlen nyelv az orosz és ha nincs körülötted pár orosz hogy lenyugtassa ha épp rádszállt akkor háátt......... na mindegy légy ügyes. Szóval van Aszim és neki egy barátja akinek szintén elfelejtem a nevét állandóan (pedig őt még jobban is kedvelem mint Aszimet, de mentségemre legyen mondva hogy vagyunk vagy 500-an itt cserediákok vagy 200 különböző országból és olyan nevek vannak mikről még hallani sem hallottam, az arabok könnyűek az egyik fele mohamed a másik fele musztafa a maradék meg valami új könnyű arab név) szóval ők a Rock'n'Roll srácok és vettek maguknak egy kicsit illegálisan átalakított kismotort. Ennek a másik srácnak elég rendesen át van alakítva a kismotorja, és kedvenc szórakozása hogy ha partizunk a koliban vagy csak úgy sörözgetünk esténként akkor szeret a 2-3 négyzetkilóméteres kampuszunkon rodeózni egy kicsit ami persze kövérgázzal jár együtt és a kínaiak nem nagyon szeretik mert ilyenkor iszonyat hangot ad ki. Amit én persze szeretek de a kínaiak este olyan 1-2 óra körül már nem annyira díjjaznak. (mi mindíg később fekszünk) Naszóval ezen az ominózus estén én már elmentem pihenni mert fáradt voltam, hallottam szokás szerint a EÖRSDDÖÖÖÖFVV hangefekteket a mociból, sörözés hangjait aztán történt a dolog. Én már csak másnap tudtam meg a teljes sztorit de az volt hogy a kínaiaknak elegük lett. Már a biztonságiakat is kihívták a srácra már a rendőrök is voltak a kampuszon. Nincs ugyanis rendszámtáblája és ezért feljelentették őt. De nem tudták elkapni és megtalálni. Szóval a kínai nép a saját kezébe vette az irányítást. Aszet elmondása szerint ők már elég jól besöröztek szóval harcképtelen állapotban voltak. És ekkor vagy húsz kínai a szállásáról kiözönlött (ők a bentlakó dolgozók lehettek, szakácsok meg takarítók meg kertészek meg ilyesmik itt van a szállásuk kb szembe velünk), és a moci felé vették az irányt. Mivel a srácok azért ennyire nem jó harcosok és már söröztek is, okosan felmérték a terepet és kereket oldottak. A kínaiak mérgükben nem tudtak mit tenni, így a mocin töltötték ki a dühüket.

Másnap este egy sör és egy cigi mellett találkoztam velük a lépcsőn elég lehangoltnak tűntek de röhögtek az előző estén a másik srác most egy bringán volt. Jól ki is röhögtük, fura volt bicajjal látni:D:D. De megnyugtatott hogy no problemo mert két sarokra innen van egy műhely és jövő hétre már kész is van a moci szóval jön a második menet csak most kicsit több kazahhal meg üzbéggel meg türkménnel, lehet hogy még a törökök is beszálnak:D:D:D

Na tehát zajlik az élet itt Shanghaiban is. Ja amúgy elsején megkaptam az ösztöndíjjamat, 2900 yuant. A 2000-es tartozásából a suli csak 1500-at volt hajlandó megadni dehát egye fene örülök hogy egyáltalán megkaptam én már arra számítottam hogy nem lesz semmi belőlle. Vettem azonnal egy normális masszív esernyőt, ajjj olyan szép, tök busze vagyok rá: naaagy, barna kemény nyele van, sötétkét világoskék fehér kockás, nagyon elegáns, és nem utolsósorban hatalmas. Az igazat megvallva a kis összecsukhatós pici kínai gagyiernyőtől amit még az előző lakóktól örököltem már agybajt kaptam úgyhogy pont a legjobbkor jött ez. Vettem még kontaktlencsevizet is, bekajáltam két hatalmasat aznap, meg elmentünk karaokizni is a James, Mandy(indonéz), kóreaiak, Joe társasággal. Énekeltünk Elvist, Lady GAGA-t, Backstreesboyst, Beatlest, Linkinparkot, BonJovit, ment a Dancing queen is az talán Abba nem is tudom. Szóval jó este volt.

ma már tanultam is a kínai tanulópartneremmel. most megyek lazítok egy kicsit aztán írok a fejleményekről ha lesznek

mindenkinek szép napot pápá

Szólj hozzá!


2009.09.28. 15:57 Tvili

The Burger

ÓÓ srácok lányok, most meg kell szakítsam a hagyományt a heti egyszeri írás miatt csak hogy tudósítsak a ma esti élményről. Kiderült hogy holnap megkapjuk végre az ösztöndíjjat és ennek örömére igent mondtam egy vacsorameghívásra az amerikaiakkal az angolokkal meg az egyik ír csajjal. Bebuszoztunk a városba és elmentünk a Blue Frog nevű bárba. ÓÓÓ istenem, hamburgert ettünk de ez valami HATALMAS VOLT. Nem tudom elég részletesen leírni, de képzeljétek el úgy hogy már több mint egy hónapja kínai kaját eszem ami jó de azért van ami hiányzik innen és legjobban egy kiadós laktató szelet husi. Nem viccelek a burger legalább 10-12 centi magas volt, a zsömle közé egy egy-másél centi vastag színhús, bacon szalonnával zöldséggel és BBQ szósszal. Körítésnek sültkrumpli. 80 yuan volt de mivel hétfőn akció van egy áráért kettőt lehetett kapni, szóval 40 yuan volt és meg kellhogy mondjam megérte. Minden egyes falat egy darabka menyország volt ahogy a meleg szaftos ízletes hús hozzáért a nyelvemhez. Orgazmusközeli pillanatok voltak vacsoraasztalnál, ezen a helyen kivételesen jól sütik a húst. Elegáns volt és teljesen nyugatias. Jó beszélgetés, mennyei finom étel jófej társaság. Utánna elteltem, késsz mese nincs mozogni is alig tudtam. Még most is a hatása alatt vagyok. A mai éjszakám olyan nyugodt lesz amennyire csak emberileg lehetséges.

 

MIndenkinek legalább ilyen finom élményt kívánok innen.

Szólj hozzá!


2009.09.28. 10:44 Tvili

Vasárnap kalózbuli volt

Na szervusz(tok), szia(sztok), hogyvagy(tok)? Egy nappal lemaradtam a szokásos jelentéssel de egy kicsit most el vagyok borulva agyilag. Nincs pénz, a suli nem is mondja hogy mikor ad, közben tartozik nekem úgy 2000+  yuannel ami 60 000+ forintba, de ebből nem ad vissza ezret mert itt újra fizetni kellett egy orvosi vizsgálatért, egy új vízumot kellett vennünk és tankönyveket. Szóval bár a pénzt ami jár nekünk még nem kaptuk meg már rögtön lenyultak egy ezrest. Na mindegy . Ha nem adják vissza legalább egy részét akkor úgyis kiborul a bili és félhetnek. A kavarodás azért van most mert csütörtökön elsejétől a nemzeti ünnep napján egy hét szünet lesz és mindenki utazik megy látogat szórakozik. Én valószínüleg ittmaradok a sötét kampuszon pénzhiány miatt de majd a többiek mesélnek hogy milyen volt, sajnálom pedig remélem nem megy el mindenki, nem akarok egyedül maradni. Szóval hogy ledolgozzunk két napot ezért tegnap vasárnap is volt suli, nagyjából ez is az egyik ok amiért tegnap nem írtam, illetve nem teljesen szimplán csak lusta voltam de akkor is valamire hivatkozhatok. Mondjuk az mellettem szólt hogy a szperdurva három órás napunk volt ami 6 óra kínainak felel meg reggel 8-as kezdéssel. Namármost minden tiszteletem a kínaiaké (na jó ez így nem igaz) de fehér embert vasárnap reggel nyolcra órára berendelni embertelen és szerintem tiltja a genfi egyezmény is. Dehát Genf messze van és valószínüleg amúgysem mer beszólni Kínának úgyhogy lenyeltük a békát. Szerencsére este a Tarának volt a szülinapja, a Tara a Gyula a másik magyar srác szobatársa és szomáliai. Néha viccelünk vele meg ő is hogy ő itt a főkalóz. Igazából most neki van a legtöbb joga kalóznak nevezni magát, amúgy nagyon rendes és nagyon normális srác. A buli jó volt de éjélkor véget vetettek neki mert a Gyula aludni akart a mai óráinkra tekintettel szóval ennyi volt. Utánna én még a kazahokkal meg üzbégekkel kimentem besörözni meg becsirkesaslikozni a Ny-i kapuhoz. A többieket is hívtam de mindenki bepunnyadt és puncik voltak nem jött senki úgyhogy muszáj volt az oroszokkal odaraknunk magunkat. Ja amúgy megtanultam oroszul két mondatot 1. Sört akarok! 2. Van söröd? magyarul egyszerűbbnek tűnik de oroszul iszonyúúúúú hossszúú és tööök jó amikor mondom úgyhogy csak senki ne becsülje le az oroszomat. Nyitottam vasárnap még bankszámlát is, ittam áfonyás banános BingBinget. Namármost a bingbing fingom sincs hogy mi akar lenni. Kínaiul úgy írják hogy bing = jég de ez nem shake nem smootie nem turmix. Valahogy minden egy kicsit egyszerre nem volt rossz de az oriósat még akkor sem veri. Ebben kis zselékockák voltak és olcsóbb is volt 3 yuannel szóval jól jártam. Voltunk mekiben is a Felippevel a Crissel meg Olgával és Xeniával (ők oroszok). Aztán mi volt még tegnap. Nagyjából ennyi elég eseménytelen volt az óráknak a nagyobb része.

 

A héten sem nagyon tudnék említésre érdemeset mondani. Voltam egyik este az arabokkal kicsit dumáltam megismertem őket közelebbről. Van egy Mohamed Tunéziából, 2 Musztafa és egy Amin Egyiptomból meg egy másik srác Algériából de neki mindíg elfelejtem a nevét. Na de lényeg a lényeg hogy az arabok nagy arcok. A mohamed az totál dilis, nagyon nagy partiarcnak tűnik és amikor magyaráz van egy olyan őrült fény a szemében amitől néha tényleg megilyedek, de jófej egyébként. Elég eseménytelen most az élelt. Vásárolni akarok dolgokat. Párnát a székemre mert töri a seggem, egy csupasz fa-székem van ugyanis, valami fürdőszobai kilépőt hogy ne a hideg csempére lépjek. Egy felmosómoppot meg felmosószert hozzá, seprűt, hűtőt is akarok beszerezni, víztartályt hogy tudjak inni vizet, szőnyeget a szobába, képeket a falra hogy ne legyen ez a koszos fehér mindenféle foltokkal, valami cserepesnövényt a sarokba hogy legyen ami szűrje a levegőt és legyen valami zöld is. Egyszóval szeretném kicsinosítani a környezetemet mert ahogy most ez kinéz az lepra a köbön, és a jókedvem az egyetlen védelmem a depresszió ellen ami itt kínában kialakulhat. Bár a társaság segít sokat de itt az ősz és lassan majd kezdődik majd majd majd a tél is. Körülbelül az a 700 dollár amivel kijöttem arra kell hogy kialakítsam magam körül a lakást és élhetővé tegyem ezt a helyet egy évre. ehez képest már csak 400 van meg belőlle mert minden szarért fizetni kell és a suli meg nem ad pénzt. Kéne valami melót is találnom mert nem fogom sokáig húzni így. Már megdumáltam az ITD itteni irodájával hogy benézek hozzájuk, az irodavezető csajszi mondta hogy a szünet után vár az irodájába hogy tudjunk dumálgatni. Nagyon remélem hogy lesz valami. Ha olyan havi 5-6 száz yuannt tudnának adni talán valamiét akkor azzal már nagyon nagyon beljebb lennék és az 15-18 ezer forint.

Jaaj amúgy van vicces dolog is. A szintemen lakik Mandy az indonéz csaj és kértem tőlle filmeket mert én meg adtamneki disney filmeket. És átmásoltam párat a hordozható vinyójáról. Na az egyik egy inyencség. Ádám neked külön ajánlom, a címe Lesbian Vempire Killers, megnéztem és igazából egy B kategóriás horrorvígjáték. Viszont : britt, vannak benne lezbikusok, akik ugyebár vámpírok és gyilkolnak:D:D:D Most komolyan ....... kívánhat még egy férfi ennél többet?:D:D:D

Most miután ezt megírtam benyomok egy banánt és megnézem a Madagaszkár 2-t aztán tanulok. Képek ma már lesznek az állatkertről is megmutatom amint mosolygok az elefánttal a háttérben. Ha szerencsétek van akkor meglesz a párzó dalmatákról készült sorozat és a videó is:) igazi csemege:D. Na most nem igazán jut más az eszembe és kell az a banán és a filmet is meg akarom nézni szóval lépek.

mindenki legyen jó egyetek sok vitamint és ne oltassátok be magatokat disznóbaci ellen mert amúgyse működik és lehet hogy veszélyes ahogy most olvasom a nekem küldött összeesküvéselméletgyárosoktól.

na pusszantás

Szólj hozzá!


2009.09.20. 11:54 Tvili

egy újabb hétvége asszem talán a harmadik.

Ez a hét is eltelt.

Voltunk órákon és szerdán elmentünk a Yanchang kampuszra hogy beszerezzük a szükséges papírokat a kiérkezett rendősrési küldöttségtől. Mondanom sem kell hogy hatalmas volt a kavarodás és a felfordulás de szerencsére mindent amit mondtak kínaiul megértettem szóval tudtam hogy hova kell menni és mit kell beszerezni, melyik pultnál milyen papírt szóval amíg a tobbiek fordítgattak meg kérdezgettek addig én beáltam a sorok elejére és hip-hop meg is voltam. Volt valami probléma is mert valami papírom nem volt benne a már előzőleg a suli álltal összeállított mappában, de mint mindíg most is szerencsém volt mert kivittek a tömegből és egy emelettel följebb a tanári irodában szép kényelmesen elintézték nekem a dolgokat. Szóval megvoltam és nem is kellett a fél életemet tölakodással meg papírzörgetéssel eltölteni.

Ezen a héten már nem mentem el bulizni hétvégén mert kb 3-4000 forintnak megfelelő yüenem maradt a hátralévő másfél hétre. Nem vészes mert ki lehet húzni vele csak már be kell osztanom nagyon a pénzt. Amúgy nem jutottam volna ideáig de mindent nekem kellett megvenni, és a suli még tartozik kb 2000 yüennel. Jövő hónapban azt is odadják remélem. De így is jól telt a hétvége, kellemes sörözés meg pinpongozás a többiekkel, meg egy kis billiárd. Pénteken a külföldiek kosárcsapata játszott a kínaiak csapatával. Vesztettünk de csak pár ponttal. Ez egy kvalifikációs meccs volt az egyetemek közötti kosárbajnokságba és minthogy már három éve folyamatosan a külföldiek viszik el a házi kupát most a bírók is bekeményítettek és kb mindent befújtak ellenünk. Két játékost a meccs után el is vittek az orvoshoz mert leamortizálták őket. Pedig megpróbáltak a srácok nagyon szépen játszani de a kínaiak már teljesen ki voltak akadva. Szóval megerőszakolták a csapatot annyi szent.

Utánna elmentünk a nyugati kapuhoz egy vigaszvacsira és még vacsi előtt megint vettem egyet az új felfedezésemből. Szóval van egy hely az E68 pizzéria amit nem is értek hogy miért E68 de mindegy nem kötekszem, viszont van egy az utcára néző üdítős részük és na az valami fantasztikus. Van vagy száz féle dolog amit ott helyben csinálnak meg neked. Én egy ---oriós banános jégkásás shakeet---kértem, úgy csinálják hogy belerakják a turmixba egy naaagy banánt meg sok jeget meg orió kekszeket ( nem tudom hogy tudod e de azért csak elmondom, szóval az orió az amcsiban a pilótakeksz csak rosszabb mint a pilóta ) aztán összekutyulják és kitöltik egy pohárba. 210 forintért olyan fél litert kapsz belőlle. Naaaaaaagyon finom, kicsit fura mert olyan barnás feketés színe van a kakaós keksztől és nem valami bizalomgerjesztő elvégre mégiscsak egy banánshake és az ne legyen barna vagy fekete nem? Ja és raknak bele zselébogyókat, ezek igazából fogalmam sincs hogy micsodák de mindenbe rakják. Ilyen kis átlátszó zselégolyócskák aminek a közepén van egy fekete mag szerű zselémag. Úgy néznek ki mint a békapeték és a zselé miatt kicsit nyálkás érzés is meg csúszkálnak a szádban, de nagyon vicces. Tudom ez így most nem valami bizalomgerjesztő de majd ki kell próbálnootok ha egyszer itt jártok, muszáááj. A kajálás amúgy nagyon bőséges volt és sok sör hozzá és még így is olcsóbban jöttünk ki mint otthon egy étteremben. Az árak valami fantasztikusak, el sem tudom képzelni hogy milyen lehet a többieknek Ningboban Zitának vagy Brúnónak Changduban. Biztos még ennél is olcsóbbak.

Közben prbálok valami mellékest találni hogy kiegészítsem az ösztöndíjjamat de eddig még nem sok sikerrel, de nem aggódom majd csak lesz valahogy. Mindig van valahogy. Ez örök igazság.

A mai napon reggel felkeltem nyolckor és olvastam egy kicsit a kínai könyvemből, aztán olyan 20 perc után rájöttem hogy már nem is olvasok hanem álmodok szóval még visszafeküdtem egy 20 percre, aztán megint fölébredtem megint olvastam és ez így ment és olyan 10 órára már teljesen fel is ébredtem. Aztán tanultam meg olvastam az Angyalok és Démonokat. Ja igen mert ezt nem is mondtam a Dórim kölcsönadta az Angyalok és Démonokat és mivel tetszett a film úgy döntöttem belevágok a könyvbe is. Olyan mint a Davinci kód. Gyors pörgős és élvezet olvasni. Már a közepe felé járok és sztem pár napon belül be is fejezem attól függően hogy mennyire leszek lusta bármit is csinálni.

Amúgy lassan megérkezik ide is az ősz a kosárlabdás kajálós estén pénteken már elég hűvös volt és fáztam is kicsit a rövidújjúban. Ehhez képest a tegnapi este megint nagyon fülledt volt szóval még nem jött el csak adott egy kis ízelítőt hogy mire is lehet majd számítani.

Már írom össze a listát hogy mi hiányzik még az életemből innen. Elmondom nektek is. Hűtő, ivóvíz adagoló, egy felmosómopp meg vödör hozzá, súrolószerek, bicigli a kampuszra, konditerembérlet.... ésatöbbi

mindet nem fogom tudni megvenni októberben de amit tudok azt beszerzek. Ja és egy szőnyegen is gondolkodtam meg valami virágra a szobába

vagy egy teknősre

:D:D:D

lehet hogy veszek egy kisteknőst magamnak. Nagyon egyedül vagyok a szobában. Pont most jött be Javier, szólt két szót aztán be is ment a fürdőbe és most is ott van. Nem tudom lehet hogy velem van a baj, de most egy kicsit mérges lettem, már elmúlt de amikor megjött az voltam. Mert tulajdonképpen nem is lakik itt hanem a barátnőjénél itt soha nem alszik nem vett vagy tett hozzá semmit a háztartáshoz csak ide van hivatalosan berakva és van kulcsa. Éshát nem kopog meg semmi és csak jön meg megy és tesz vesz amit szeretne. Amúgy nem is dumálunk olyan sokat mert nem is látom szinte soha de a többiek közelében sem. Szóval ez kb olyan mintha egy idegen csak úgy bejönne a személyes terembe az én lakásomba. Lehet hogy nem vagyok toleráns de akkor se tetszik. Majd megpróbálom megkeresni hogy mi lehetne a megoldás erre a dologra.

na jó most megyek majd ha történik valami izgi akkor úgy is írok, most pedig megpróbálom átrakni a telómról a képeket a gépre blútuttyal hátha sikerül és akkor felrakom őket a picasara. Ciao

Szólj hozzá!


2009.09.15. 05:48 Tvili

az első próbaképek

Na srácok itt vannak az első próbaképek.

nézzétek meg hogy láthatóak e mert itt nekem kínában a kurva internetcenzúra miatt egy csomó minden durván szarul jön be mint pl a Picasa is.

sziasztok

http://picasaweb.google.hu/crasydalton/SuliKampusz

1 komment


2009.09.14. 10:12 Tvili

egy kis segítség kéne srácok

Nagy örömmel jelenthetem hogy megszereztem pár képet és már a gépemen vannak Szóval lassan elkezdem feltölteni őket. Namármost az only problem is hogy csak 2 Mb-ig tölthetek föl képet. Van ötlete valakinek hogy hogyan vegyek vissza a kép méretéből hogy még feltölthető legyen a blogra?

Ha igen akkor kérem ossza meg velem kommentben vagy e-mailben.

1 komment